• Reklam

Urla Emniyet Müdürü değişti

Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan Güray Aksüt'ün yerine, Zeynep Erdoğan Derse atandı. Güler yüzlü bayan emniyet müdürü Derse, daha önce görev yaptığı narkotik büroda 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcılarına göz açtırmıyordu.

Urla Emniyet Müdürü değişti
18 Temmuz 2020 - 11:56
Bahri KARATAŞ ( KHA) 

Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM) 9 Temmuz' da İlçe Emniyet müdürlerinin yeni görevlendirme yerleriyle ilgili arama listesi yayınladı.
Görev yerleri değişen müdürler arasında Urla İlçe Emniyet Müdürüde yer aldı.

Listede, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, Güzelbahçe Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.Aksüt' ün yerine ise Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan Derse atandı . 

Evli iki çocuk annesi Zeynep Erdoğan Derse, İlk olarak Balıkesir Polis Okulu'nda göreve başladı. Derse, 2004'te İzmir'e atandı. İzmir'de Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'nde çalışan Derse, ardından şark görevi için Elazığ'a gitti. 2016’da İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Derse, Türkiye'nin ilk Toplum Destekli Polislik Şubesi kadın müdürü olarak görev yaptı. Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, 2018’de İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Derse’nin Urla’ya atanmadan önce son görevi İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü olarak görev yapmıştı.

Ankara Üniversitesi rehberlik psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olan evli 2 çocuk annesi Derse, hem psikolog hem de kadın olmanın avantajıyla insanlarla çok kolay iletişim kurup sorunlarına çözüm bulduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi konusunda bir çok  projeler geliştiren Derse, "Daha önce görev yaptığı yerlerde kadınlarla ilgili sivil toplum örgütleriyle çeşitli çalışmalar yürütmüştü.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ 

Narkotik Şube Müdür Yardımcısı Zeynep Erdoğan Derse, görev yaptığı dönemde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının korkulu rüyası haline gelmişti. Uyuşturucuyla mücadelede etkin operasyonlar yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Derse, 'Uyuşturucuya sıfır tolerans, her sokak başında biz olacağız' sloganı ve 'Sokakta uyuşturucu ile amansız bir savaş' stratejisiyle çalıştı. Derse'nin de büyük katkısıyla kentte 2017 yılı içinde 965 operasyon yapılarak büyük başarı sağlandı. Bu operasyonlardan 1999 şüpheli yakalandı, 2 ton 515 kilo esrar, 224 bin 718 uyuşturucu hap, 45 kilo 550 gram bonzai, 60 kilo kokain, 48 gram eroin ele geçirilmişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum