Urla'daki çöp konteynerlerine ressamdan farklı dokunuş!

    İZMİR'in Urla ilçesinde, enginar heykeli tasarlayan ressam Atilla Uçan (59), ilçedeki çöp konteynerlerini rengarenk bir görünüme kavuşturdu. Birbirinden ilginç tasarımlarla dikkat çeken konteynerler Urla'nın çehresini değiştiriyor.

    Urla'daki çöp konteynerlerine ressamdan farklı dokunuş!
    29 Temmuz 2022 - 10:41 - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 - 10:42

    İzmir'in Urla ilçesinde 8'inci Uluslararası Urla Enginar Festivali için dev enginar heykeli tasarlayan ressam Atilla Uçan çöp konteynerlerini deniz, çiçek ve Urla'ya özgü motiflerle süsledi. Eşi Bengi Kaptanoğlu Uçan'ın (48) da yardımıyla kent meydanı ve köylerdeki toplam 350 çöp konteynerlerini boyayan Uçan, taleplerin devam ettiğini belirtti. Uçan, "Pandemi sürecinde Urla Sanat Sokağı'ndaki beton saksıları boyadım. Urla Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç'ın çok hoşuna gitti. Konteynerler üzerinde çalışmaya başladım. Belediye finansörlüğünde su bazlı yağlı boya kullandım. 5 yıl garantili. Kışın ve yazın deforme olmayacak. Yaklaşık bir buçuk aydır çalışıyorum" dedi. Doğma büyüme Urlalı olduğunu anlatan Uçan, ilçede dokunmadığı yer kalmadığını belirterek şunları söyledi:

    "Ege motiflerini çocukluğumdan beri biliyorum. Yastık örtülerimizde dahi deniz, balık yada dekoratif motifler olurdu. Buraya özgü motiflerle ilgili çalıştım. 10 yaşından beri resim yapıyorum. Bir günde 3-4 konteyner boyadım. 50 tane ile başladık. Talep çok olunca bütün köyler ve meydanlarda devam edeceğiz."  DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum