Urla'da sualtı tarihini gün yüzüne çıkarmak için anlaşma

    Urla Belediyesi, 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği ve Sualtı Arkeolojisi Vakfı arasında "Urla Deniz Medeniyetleri Merkezi" projesi için İşbirliği protokolü imzalandı.

    Urla'da sualtı tarihini gün yüzüne çıkarmak için anlaşma
    17 Haziran 2022 - 11:56
    Urla'da denizciliğin ilk çağlardan günümüze hikayesini anlatmak, Urla’nın Akdeniz deniz ticaret yolları, mübadele ve deniz savaşları tarihini gözler önüne sermek için harekete geçildi. Her yaştan katılımcılara "Tarih, Deneysel Arkeoloji, Denizcilik zenginliklerimizi sergilemek, deneyim atölyeleri ile zenginleştirmek ve Deniz Biyoçeşitliliği, Yelken ve Kürek Sporları alanlarında eğitimler vermek amacıyla hayata geçecek olan "Urla Deniz Medeniyetleri Merkezi" projesi için işbirliği protokolü imzalandı.

    İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkan vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, "Tarihimize sahip çıkıyoruz. İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsiyoruz. Urla Deniz Medeniyetleri Merkezi hem bu anlamda tarihe ışık tutacak hem de turizm anlamında ilçemizle anılan önemli bir lokasyon olacaktır. En kısa sürede hayata geçirmek için kolları sıvadık, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum