• Reklam

Urla'da Osmaniyeli sanatçının gözleri kamaştıran resim sergisi

Ressam Ağıt Uğur Uludağ'ın Urla İçmeler Mahallesi 1001 Sokak 64 Numarada bulunan Kırmızı Sanat Galerisinde " Ne düş Ne gerçek " resim sergisi açıldı. 14 Mayıs-13 Haziran tarihlerinde açık olan sergiyi sanat severler gezebilir.

Urla'da Osmaniyeli sanatçının gözleri kamaştıran resim sergisi
16 Mayıs 2022 - 17:36
Ağıt Uğur Uludağ 1989 Osmaniye doğumludur. 2004 yılında Mersin Nevid Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünde, sanat eğitimine başladı. 2008 yılında başarı ile mezun olduktan sonra, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanarak akademik eğitime başladı.
Fakülteyi 2013 yılında Bölüm Birincisi olarak mezun oldu. Akademik eğitim süresince çeşitli karma resim sergilene katılmaya başladı. 2017 yılında OsmanGazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesinde Yüksek Lisans eğitimine başladı. Akademik eğitimden günümüze kadar altmıştan fazla sergiye, pek çok çalıştay ve fuara katılmış ve 3 kişisel sergi açmıştır. Ayrıca iyi bir okuyucu olarak kişisel olarak sanat eserlerinin incelemesini gerçekleştirme, çeşitli sosyal haber platformlarında okuyucu ile paylaşmaktadır. 2016’da askerliğimi tamamlamış ve yeni sergi çalışmaları için, Eskişehir’deki ev atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.


Tarihin bu en eski mesleğini icra ederken sanat; yaratıcısının öz benliği ile birebir ilişkide olduğu açık bir gerçektir. Çalışmalarımda genellikle öyküler anlatmaktayım. Ancak bunlar genelde hiç yazılmamış hikâyelerin çevresinde gelişmektedir. Dolayısıyla izleyici öykünün sonunu getirmede serbesttir. Çalışmalarım betimleyici bir üslupla yalnızca kulağa bir şeyler fısıldayabilmektedir, ne gördüğü, gördüğünü nasıl dile getirebileceği ise yalnızca kendisine bakan gözlerin sorumluluğundadır. Aksi takdirde mağa duvarlarından sanat galerilerinin beyaz boyalı duvarlarına kadar ki sürecinde, kendisinden önce yapılan eşsiz sayısız eserden bir farkı kalamayacak, farklılık denizinde bir farkındalık yaratamayacaktır. Teknik olarak geçmişin izlerini, bugünün olmayan öyküleriyle harmanlanarak var oluşunu tamamlamaktadır. Kimi zamansa çağımızın güncel sancılarını, güncelliği örtülmüş bir üslupla ortaya çıkan çalışmalar gerçekleştirmekteyim. Dolayısıyla her bir zihin esasında geçmişin, ütopyanın yada gerçeğin kendisini bulabilmektedir. Çalışmalarımda hedeflediğim nokta estetik kaygılardan, göze hoş gelecek renklerin ve konuların gölgesinden uzakta, ışığın kimi zaman acı verici dramatiğinden ortaya çıkarmaktır. Barok klasizminin etkisini yeryer gerçek üstücü anlayışla harmanlayarak, mistisizme yakın çalışmalar gerçekleştirmekteyim. Bu teknik anlayışta figüratif ve yer yer Romantizme kayan manzaralar çalışmalarımın genelini oluşturmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum