Urla'da 'kayyım' bombası: Kaymakam görevden alındı!

    İçişleri Bakanlığı, Urla Belediye Başkanlığı görevini kayyım olarak yapan Urla Kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı. 

    Urla'da 'kayyım' bombası: Kaymakam görevden alındı!
    29 Aralık 2020 - 14:11 - Güncelleme: 29 Aralık 2020 - 14:34

    İçişleri Bakanlığı İzmir’in Urla ilçesinde Belediye Başkanlığı'na “kayyım” olarak da bakan Kaymakam Önder Can’ı görevden aldı.  
    Kaymakam Can'ın Urla'nın Kuşçular köyünde değeri 3 milyon lira olan bir arsa aldığı konuşuluyordu. Can'ın bu arsayla ilgili dedikodular sonucu İçişleri Bakanlığı ve CİMER'e şikayet edildiği, bu nedenle görevden alındığı dillendirildi.

    Twitter'da “Ankara Kuşu” hesabının sahibi Oktay Yaşar, sosyal medya hesabından Urla Kaymakamı Önder Can’a değeri 3 milyon TL olan araziyi satın aldığını itham ederek, "Sayın Kaymakamım, memur maaşıyla piyasa değeri 3 milyon TL olan bir araziyi satın aldığınız doğru mudur" ifadelerini kullanmıştı.

    Van Vali Yardımcılığı görevindeyken 2017’de Urla’ya atanan Kaymakam Can, 2019 yerel seçimleri sonrasında CHP’den belediye başkanlığı koltuğuna oturan İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından “kayyım” sıfatıyla belediye başkanvekili olarak görevlendirilmişti.  Oğuz, yargılandığı davada 6 yıl hapis cezası alırken Kaymakam Can’ın görevi iki makamda da sürüyordu.



    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da onayıyla alınan değişim kararında Kaymakam Can’ın son günlerde ilçede ortaya çıkan arazi/arsa soruşturmaları konusunda pasif kalmasının neden olduğu iddia edildi. İlçede son olarak aralarında orman işletme şefi ve bazı memurların bulunduğu bir organize çete orman arazilerini ve hazine arazilerini fahiş fiyata üçüncü şahıslara satmaya çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

    Öte yandan Kaymakam Can’ın yerine gelecek olan isim henüz belli olmadı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum