URLA'da Covit -19 vakaları'nda büyük artış

    ÇİN'in Vuhan  Eyaleti'nde  13 Ocak 2020'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan COVİT-19  virüsü bugüne kadar binlerce kişinin canını aldı.  Bahri KARATAŞ( KHA)

    URLA'da Covit -19 vakaları'nda büyük artış
    21 Ekim 2021 - 14:05
    1 Temmuz'daki gevşemenin ardından, son günlerde Urla'da  COVİT-19 vakaları'nda büyük artış baş gösterdi. Virüsü kapan anne ve babnın ardından  kundaktaki bebekler bile COVİT-19'a yakalandı. Ama maalesef kimse kurallara uymadığı için de, ölüm oranları çift hanelerde seyretmeye devam ediyor. 

    Türkiye'de virüsü kapan ülkelerden biri olarak , tüm tedbirlerini aldı. Sağlık Bakanlığı ilk etapta, riskli durumda olan vatandaşlarına ve kamu kurumlarında vatandaşlarla yakın temasta bulunan çalışanlara  aşıyı uyguladı. Ardından da yaş kategorileri ve kronik rahatsızlıkları ile kanser hastalarına aşı programı yaptı.  Şimdi ise aşı sınırı 12 yaşa  indi.



    1 Temmuz'da her şeyin serbest bırakılmasının ardından, vatandaşlar iyice gevşedi. AVM'ler, sahil kenarları, içkili yerler, kahvehaneler tıklım tıklım doldu. Okullar açıldı. Bir çok sınıfta açılır açılmaz COVİT-19 vakaları çıkınca sınıflar kapatıldı. Aşı karşıtı olan sağlık çalışanları yaşamını yitirdi.Aşıya karşı olanlar büyük şehirlerde protesto eylemleri yaptı.Her kesimde çalışan bu hastalığa yakalandı. Hamile kadınlar bile hastalığı güçlükle atlattı, karnındaki bebekler bile virüse yakalandı, ameliyatla anne karnından ölü olarak çıkartıldı.  

    Ama maalesef vatandaşlar tüm bu ölüm olaylarını görmesine rağmen , bir türlü kurallara uymamaya devam ediyor. Kimi annesini, kimi babasını, kimi, kardeşini, kimi evladını en sevdiğini bu hastalıkta kaybetti. 



    Çoğu esnaf uzun süre kapalı kaldı. Kredilerini ödemekte zorluk çekti.Elde avuçta ne varsa sattı.Yeter ki evine , iş yerine  haciz gelmesin diye.Devlet  bu süreçte çalışmayanlara  her ay destek ödemesi yaptı. 

    Ülke genelinde gevşemenin ardından COVİT -19 sayıları gün geçtikçe armaya devam ediyor. İzmir'in Urla İlçesin'de de son günlerde vaka sayılarında büyük artış olduğu gözlendi. Anne ve babası COVİT-19'a yakalanan kundaktaki bebekler bile bu hastalığa yakalandı. Ailece evde karantinaya alındılar. AŞI KARŞITLARI DAHA NE KADAR DİRENECEKSİNİZ. Kundaktaki bebekler bile bu illete yakalanıyor. Herkes aşı olsun, Normale dönsün yaşam. Siz aşı olmamaya direndikçe, bu virüs yayılmaya devam edecek. AŞI OLALIM SEVDİKLERİMİZİ  KAYBETMİYELİM


    YORUMLAR

    • 0 Yorum