Urla'da 3 gün festival! Hedef 1 milyon ziyaretçi

    Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Urla Enginar Festivali, yarın (6 Mayıs) düzenlenecek etkinliklerle başlıyor. Pazar gününe kadar devam edecek festivalle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.

    Urla'da 3 gün festival! Hedef 1 milyon ziyaretçi
    05 Mayıs 2022 - 15:32 - Güncelleme: 05 Mayıs 2022 - 15:52
    Bahri Karataş (KHA)

    Bu yıl 6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Urla Enginar Festivali' nde geri sayım başladı. Belediye Başkan vekili, Kaymakam Murtaza Dayanç, Uluslararası çapta ün yapmış olan festivalle ilgili açıklamalar yaptı.

    Kırsal kalkınmayı, gastronomi turizmini desteklemek ve Urla Sakız Enginarı'nı tanınır kılmak amacıyla düzenlenen festivalde Urla’ya gelecek misafirleri ağırlamak için heyecan duyduğunu dile getiren Dayanç; “Üreticimizin, esnafımızın, turizmcimizin ve vatandaşımızın yüzü gülecek. Urlamızın meydanı ve sokakları üç gün boyunca mutfak atölyeleri, yemek tadımları, sanat atölyeleri ve müzik dinletileri ile renklenecek” dedi.



    Ayrıca Urla’da festival boyunca trafiğe kapalı olacak yollar ve mahaller ve caddeler ise şunlar;  Bülent Baratalı Caddesi (Urla İstikameti), Yeni Yol Sokak (Menekşe Şarküteri Yanı),
    Yıldız Park Sokak (Ziraat Bankası Yanı), Park Sokak (Çarşı camii), Tireli Sokak (Kasap), Eski Camii Sokak ile Asmalı Çınar Sokak kesişimi,Yazıcıoğlu Sokak, Kapan Camii Sokak, Kuleli Sokak (Ercanlar Zeytinyağı Fabrikası), Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Dere Sokak,
    Demirciler Sokak ve Çelen Sokak.



    Kortej yürüyüşü ile açılıyor

    2 yıllık pandemi dönemimin ardından 6-7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan 8. Uluslararası Urla Enginar Festivali öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. 6 Mayıs Cuma günü saat 14.00’te kortej ile başlayacak olan festival 3 gün sürecek. Festival boyunca stantlar her gün 09.00’da açılacak ve misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Urlalı üretici ve esnaf da heyecanla festivali beklemeye başladı.

    150 Üretici Standı Yer Alacak

    Enginar Festivali’nde yer alan stantların 150 tanesi Urlalı üreticiye ait olacak. 105 Enginar üreticisinin enginarlarını sunacağı stant ve 45 tane Urla’da yetişen ürünlerin satılacağı stant yer alacak. Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, “İlçemizin markası haline gelen Enginar Festivali’nin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Umarım üreticilerimiz, verdikleri emeğin karşılığını alacaklardır” diye konuştu.

    Enginar Festivali’nin programı şu şekilde:


    YORUMLAR

    • 0 Yorum