Ünlü tereyağı fabrikası icradan satışta

    Can Tereyağları’na ait İzmir’in Selçuk ilçesindeki fabrika, İcra Müdürlüğü tarafından 95 milyon liradan satışa çıkarıldı.

    Ünlü tereyağı fabrikası icradan satışta
    22 Mayıs 2023 - 16:26
    İzmir’de uzun yıllardır çeşitli süt ürünleri ve kahvaltı malzemeleri üreten Can Tereyağları Gıda Tarım Ve Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Pazarlama Limited Şirketi icralık oldu.
    Basın İlan Kurumu’nun internet sitesi İlan.Gov.Tr’de yer alan duyuruya göre şirketin Selçuk ilçesinde bulunan tesisi borçlarından dolayı icradan satışa çıkarıldı.
    Selçuk İcra Dairesi’nin ilanına göre göre Belevi Mahallesi sınırları içerisinde kalan 283 bin 846 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz üzerindeki fabrika ile birlikte vitrine çıkarıldı.
    Parsel üzerinde 13 bin 913 metrekare üzerine kurulu fabrikanın yanı sıra 345 adet de zeytin ağacı bulunuyor.
    Açık artırma yöntemiyle gerçekleşecek satış için icra dairesi 95 milyon 35 bin 850 TL bedel belirledi.

    Bu kez yanlış doğruyu götürmedi BİR DEV YARATTI
    Aybey Can

    ATATÜRK DÖNEMİNDE KURULDU
    Geçmişi çok eskilere dayanan Can Tereyağları 1930 yılında Mehmet Behçet Can tarafından kuruldu. Türkiye'de ham kremadan ticari tereyağı üretip, yağlı yaldızlı kağıdı paketlemede kullanan ilk kuruluş olan şirket, 1960 yılında ilk pastörize süt işletmesini kurup litrelik şişe süt üreten yer ünvanına sahip oldu.
    Kahvaltılık pastörize tereyağ ve peynir ambalajlamasını ilk kez yapan şirket Ortadoğu, Avrupa, Orta Asya Ülkeleri, Afganistan, Rusya, Dubai, Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelere ürün ihraç ediyordu. Şirket ayrıca Türkmenistan, Azerbaycan ve Irak ordusunun kahvaltılıklarını gönderiyordu.
    Yönetim Kurulu Başkanlığını Aybey Can’ın yaptığı şirketin ortakları arasında Togay Can ve  Ayşe Can yer alıyor.
    Şirketin kuruluşu olan Çeşme Süt ve Tarım Ürünleri Şirketi, 2015 yılında ihale şartlarını yerine getirmediği için kamu ihalelerinden men edilmişti. Yine bu şirkete ait bazı ürünler geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı tağşiş ürün listesinde yer almıştı. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum