Ünlü bestekar ve keman sanatçısından muhteşem albüm

    Yıllarını müziğe adayan ve adeta müzikle doğup büyüyen keman sanatçısı, bestekar Talat Er, kendisi gibi TRT sanatçısı olan Ayşe Ekiz’le yaptıkları düetle adından söz ettirecek.

    Ünlü bestekar ve keman sanatçısından muhteşem albüm
    23 Şubat 2021 - 23:46
    Yakında dinleyicilerle buluşturacağı albümü için konuşan Talat Er, "Müzik beni her daim heyecanlandırıyor. Bu kez de aynısı ama heyecanım iki kat arttı. Nedeni de usta sanatçımız Ayşe Ekiz ile yaptığım düet" dedi.
    25 Şubat Perşembi günü doğum gününü kutlayacak olan Talat Er'in hayatı hep müzikle iç içe olmuş, Türkiye'nin önde gelen isimlerine eşlik etmiş.



    TALAT ER KİMDİR?
    Talât Er, 25 Şubat 1968’de Adana’da doğdu. İlkokulu Gaziantep’te, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehirde tamamladı.1984 yılında Adana Belediye Konservatuarı sınavını başarıyla kazandı.
    Burada Avni Anıl ve Ali Şenozan gibi hocalarla birlikte çalışma imkanı buldu. 1987 yılında TRT’nin açmış olduğu yetişmiş saz sanatçısı sınavını kazanarak Ankara Radyosu'nda keman sanatçısı olarak göreve başladı. 
    TRT’deki görevinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere verdiği konserlerle ülkemizi temsil etti.
    1999-2003 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi'nde ve ODTÜ’de keman dersleri verdi,  keman resitalleri gerçekleştirdi.
    Talât Er, 2000 yılında bestekarlığa başladı.17 ayrı makamda 80’e yakın bestesi bulunuyor. 26 şarkı ve 5 saz eseri TRT repertuvarına kabul edildi.
    Okyanus adlı şarkısı, 2002 ve 2003 yılında en çok istenen şarkılar arasında yer aldı. Bazı özel radyolarda yılın şarkısı ödülünü aldı.



    Katılmış olduğu sanat müziği beste yarışmalarında ödüller kazandı. Birçok şarkısı TRT sanatçıları dışında Bülent Ersoy, Gökhan Sezen, Yılmaz Morgül, Zara gibi popüler sanatçıların albümlerinde ve programlarında yer aldı.
    Talat Er, 2004 yılında özel çalışmalarından dolayı, İstanbul Radyosu'na tayin oldu. 2005-2007 arasında Hava Eğitim Okulu Korosu şefliğini yaptı. 
    2012 yılından itibaren, TRT Nağme'de canlı yayınlanan "Musîkimizi Yaşatanlar" programını Dilek Yüzlüer’le birlikte 5 yıl süreyle hazırlayıp sundu.
    2012 yılında Kadıköy Belediyesi bünyesinde Talât Er Müzik Topluluğu'nu kurdu.
    2014 yılından bu yana da Talat Er Korosu'nun yanı sıra Musîkişinas Dostlar Korosu; Göktürk Musîki Topluluğu ve Performans Akademi Korosu'nun hocalığını ve şefliğini yapıyor.
    Bir çok Radyo ve Televizyonda program yönetip şeflik yapmaktadır.
    Talat Er, TRT kurumuna  adım atmasının 32, müziğe başlamasının 40. yılına girerken bu süreçte Safiye Ayla'dan, Müzeyyen Senar’a ve de günümüze uzanan bir çok sanatçıya eşlik etti.



    2017 yılında,12 şarkıdan oluşan kendi bestelerini seslendirdiği 'Her Daim Aşk’ albümü Doremint şirketinden müzikseverlere sunuldu.
    2017 yılında Stavros Pazarentis, Alihan Samedov ve Buziki Orhan'dan oluşan  Avrasya Ustaları Grubu'yla konserler verdi.
    2020 yılında enstrümantal ‘İşte Benim Hayatım’ projesini ortaya koyup klip çekti. Aynı yıl TRT Nağme’de kendi projesi olan ‘Okyanustaki Damlalar’ programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başladı.
    Talat Er, Okyanus Ece adında bir kız çocuk babası.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum