• Reklam

Üniversite ve belediye sokak hayvanları için sözleşme imzaladılar

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Kiraz Belediyesi, 'Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılması, Sağaltılması, Aşılanması ve İşaretlenmesi İşbirliği Protokolü' imzaladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, söz konusu protokolün Dokuz Eylül Üniversitesi'nin canlılara verdiği değerin göstergesini olduğunu belirtirken, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu ise ilçedeki çalışmalarında DEÜ'nün desteğini her zaman gördüklerini ifade etti.

Üniversite ve belediye sokak hayvanları için sözleşme imzaladılar
15 Haziran 2022 - 11:43 - Güncelleme: 15 Haziran 2022 - 11:45

Kiraz ilçesine İzmir'in ilk veteriner fakültesini kazandıran DEÜ, ilçede gerçekleştirdiği çalışmalarla hayvan sağlığının korunmasına yönelik faaliyetlerini de sürdürüyor. DEÜ bu kapsamda, Kiraz Belediyesi'yle DEÜ Rektörlük Binası'nda 'Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılması, Sağaltılması, Aşılanması ve İşaretlenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü' imzaladı. Protokole DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Çınar Kutlu imza attı. Protokol ile sahipsiz ve terk edilmiş hayvanların sağlıkları korunacak, kısırlaştırılıp bakımları ve aşıları yapılarak yaşam kalitelerinin artırılması sağlanacak. Protokol gereği belediye, hayvanların toplanarak DEÜ Veteriner Fakültesi'ne getirilmesinden ve hayvanların muayenesi, sağaltımı ve operasyonları için gerekli olan ilaç, anestezik madde ve sarf malzemelerin temin edilmesinden sorumlu olacak. Belediye ayrıca, hayvanlar tedavi edildikten sonra hayvanların tekrar doğal ortamına bırakılmasını sağlayacak.

'KİRAZ BELEDİYESİ BU PROTOKOLLE BİR ÖRNEK OLUŞTURMUŞ OLACAK'

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kent ve toplum hayatına dokunduğunu ve kamusal yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Çevre ve halk sağlığı açısından önem verdiğimiz bu girişimimiz de can dostlarımıza verdiğimiz değeri gösteriyor. Yerel yönetimlerin ve belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları önemli bir mesai ve hayvan hakları çerçevesinde ciddi bir özen istiyor. Bu konuda İzmir'de hem sokak hayvanlarına hem de onlarla ilgilenen kişilere ve kurumlara yönelik ciddi çalışmalara ihtiyaç bulunuyor. İnşallah Kiraz Belediyemiz de bu protokolle bir örnek oluşturmuş olacak. Rektörlük olarak, fakültemiz bünyesinde geçtiğimiz yıl hizmete aldığımız Klinik Araştırma ve Uygulama Ünitesi aracılığıyla projenin yürütücülüğünü üstleneceğiz. Buradaki bütün süreci de 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanuna ve Uygulama Yönetmeliği'ne uygun olarak yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

'DOKUZ EYLÜL HER ZAMAN YANIMIZDA'

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu da Dokuz Eylül Üniversitesi'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirtip, "Toplumumuz için çok önemli olan sokak hayvanlarının korunması ve bakımında belediyelere çok görev düşüyor ancak bunlar tek başımıza yapabileceğimiz işler değil. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bu konuda akademik anlamda sağlayacağı destek bizler için büyük bir mutluluk oldu. Barınak ihalemiz de tamamlanmak üzere. İnşallah, canlarımızın bakımını imzalayacağımız yeni bir protokolle üstleneceğiz" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum