• Reklam

Üniversite, İsrail mallarını boykot ediyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), tüm kampüslerindeki kantin, kafeterya, sosyal tesisler ve yemekhanelerinde İsrail ve destekçisi ülkelere ait markaların ürünlerini satmama kararı aldı.

Üniversite, İsrail mallarını boykot ediyor
10 Kasım 2023 - 17:31 - Güncelleme: 10 Kasım 2023 - 17:31

İsrail'in Gazze'ye saldırıları birinci ayını doldururken, Türkiye'den İsrail'e tepkiler de artıyor. Ülke çapında İsrail mallarına yönelik başlatılan ve tüm kesimlere yayılan boykota, son olarak DEÜ de katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi, yerleşkelerindeki kantin, kafeterya, yemekhane ve sosyal tesislerinde İsrail'in işgal politikalarına destek olan markalara ait ürünlerin satışının durdurulduğunu açıkladı. Gelişmeyle ilgili konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Gazze'de masum insanları katleden İsrail'in savaş suçlarına açıkça destek verdiklerini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarını artık kullanmıyoruz. Üniversite bünyesinde yer alan kantin, kafeterya, yemekhane ve sosyal tesislerimiz başta olmak üzere; hiçbir birimimizde İsrail'in ve onun savaş politikalarına destek olan markaların ürün satışı yapılmayacaktır. Hastaneleri bombalayan, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivilleri katleden İsrail'i bu vesile ile bir kere daha şiddetle kınıyor; uluslararası kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz. Filistin'deki insanlık suçu işleyen İsrail'e ekonomik destek veren ve İsrail'e ait olan hiçbir malı üniversitemizde satmayacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

'YERLİ ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ DESTEKLİYORUZ'

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ile başlatılan tüm kampanyalara desteğimizi sunduk. Yerli ve milli otomobilimiz olan TOGG başta olmak üzere, kampüslerimizde yerli üretim mallarını kullanmaya özen gösteriyoruz. Son olarak aldığımız karar ile masum Filistinlilere yönelik katliam boyutunda saldırılar düzenleyen İsrail'in ve ona destek sağlayan hiçbir markanın ürününü kullanmayacağız. Gazze'de yaşananlar, tüm insanlığın sorunudur, meselesidir. Millet olarak tek ses olduk ve bu zulmün karşısındayız."


YORUMLAR

  • 0 Yorum