Üniversite, 6 milyon liraya arazi satıyor

    Dokuz Eylül Üniversitesi, Balçova ilçesi sınırları içerisinde yer alan 3 bin 140 metrekarelik taşınmazı 3’üncü kez satışa çıkardı. Satıştan en az 6 milyonluk gelir elde edilmesi bekleniyor.

    Üniversite, 6 milyon liraya arazi satıyor
    20 Kasım 2022 - 15:11
    Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir'in en değerli alanları arasında yer alan Balçova ilçesi sınırları içerisinde bulunan taşınmaz için satış kararı aldı. 

    İnciraltı Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve tapuda 2267 ada 29 parsel olarak kayıtlı tarla vasıflı arazi için KDV hariç muhammen bedeli 6 milyon TL ve geçici teminat tutarı 600 bin TL olarak belirlendi.

    Kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek olan ihale, 2 Aralık 2022 günü saat 11:00’de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İhale Salonunda yapılacak. Metinde ayrıca, "İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir" ifadelerine de yer verildi.



    Rektörlük söz konusu araziyi geçtiğimiz senelerde satışa çıkarma kararı almış ancak istekli çıkmayınca satışı gerçekleştirememişti. Parsel son olarak 25 Mayıs 2021 tarihinde 3 milyon 700 bin TL’den satışa çıkarılmıştı. 

    Arazinin 2014 yılında kız öğrencilerine yurt imkanı sağlamak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağışlandığı öğrenildi. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum