Ulucak Hüsniye-İbrahim Özdurakoğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin temelleri atıldı

    Kemalpaşa’nın Ulucak Belde ‘sinde “Hüsniye-İbrahim Özdurakoğlu Aile Sağlığı Merkezi” için temel atma töreni gerçekleştirildi.

    Ulucak Hüsniye-İbrahim Özdurakoğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin temelleri atıldı
    27 Temmuz 2023 - 15:11
    Törene,  Kemalpaşa İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Hayırsever İbrahim Özdurakoğlu, İlçe bürokratları, sağlık yöneticileri,  siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    “Uzun Vadede Yetecek 7 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi Planlandı.”

    Kemalpaşa İlçe Kaymakamı Musa Sarı, bu bölgede 14 bin kayıtlı hastanın olduğunu ve 4 aile hekimiyle günde 250-300 hastaya sağlık hizmeti verildiğini belirtti. Ancak nüfusun hızla artması, mevcut aile sağlığı merkezinin kısıtlı imkânlara sahip olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uzun vadede yetecek 7 hekimli aile sağlığı merkezinin planlandığını açıkladı. Sarı, “Yeni aile sağlığı merkezinin yapımını üstelenen Hayırsever İbrahim Özdurakoğlu, ismini mezar taşında değil, yaptırdığı hayır kurumlarında yaşatan bir büyüğümüz. Kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.    

    “Özellikli Sağlık Tesislerimize Bir Yenisini Daha Ekliyoruz. “

    İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş da konuşmasında, İzmir’e kazandırdığımız özellikli sağlık tesislerimizin yenilenmesi ile ilgili çalışmalarımıza bugün bir binanın daha eklenmesi nedeniyle bir araya gelindiğini vurguladı.
    “Daha önce mevcut 4 Aile Hekimli Ulucak 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin ekonomik ömrünü tamamlaması, depreme dayanıksız olması nedeniyle ortaya çıkan yeni bir sağlık merkezinin ihtiyacı Hayırsever İbrahim Özdurakoğlu tarafından karşılanmıştır. Kendisine, sağlık alanında geçmişte ve bugün İlimize kazandırdığı yatırımlar için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Hayırsever İbrahim Özdurakoğlu ’da,   temel atma programına katılan herkese teşekkür ederek Merkezin Ulucak halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Program açılış konuşmalarının ardından kurban kesimi ve temel atma merasimi ile devam etti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum