• Reklam

Uğur Dündar-Yılmaz Özdil arasında büyük kavga

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in attığı tweet ortalığı karıştırdı. Özdil'in "Sezgin Baran Korkmaz'ın tv kurdurduğu'nu iddia ettiği Uğur Dündar, Tele 1 kanalında "Yılmaz, sen adam değilsin" diye bağırdı.

Uğur Dündar-Yılmaz Özdil arasında büyük kavga
21 Haziran 2021 - 23:25 - Güncelleme: 21 Haziran 2021 - 23:52
Gazeteci-yazar Yılmaz Özdil, kuruluşunda duayen gazeteci Uğur Dündar'ın da olduğu Artı 1 TV'nin Sezgin Baran Korkmaz'ın desteği ile kurulduğunu ima etti. Yılmaz Özdil yaklaşık 3 saat önceki paylaşımı şöyleydi:

"Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor!"

Ardından kendisine açıkla baskıları gelince Özdil, bir saat önce de şu tweeti atı:

"SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?"

Tele 1'de canlı yayınlanan Anında Manşet programda bu konuyu gündeme getiren Uğur Dündar, kendisinin hedef alındığını belirterek Yılmaz Özdil'e ağır hakaretlerde bulundu. Bahse konu televizyonun Artı1 olduğunu belirten Dündar, Sezgin Baran Korkmaz'ın olduğu iddia edilen iddiaları reddetti. Dündar, "Sen adam değilsin Yılmaz. Sen beni nasıl bu duruma getirirsin çok ayıp. Sen nasıl olurda benim namusuma şerefime ima yollu laf söylersin. Utan be utan. Ayıp değil mi? Yazıklar olsun. Yerin dibine gir. Karşıma çıkarsan çok fena yaparım. Cenazeme gelme. Yılmaz Özdil benim için bitti" dedi. Sinirlenen Uğur Dündar ağır sözlerini sürdürdü.

Bu sözlerin ardından Yılmaz Özdil bir tweet daha attı:
"SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1’de değerli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde..."

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İsmail ülker
    2 yıl önce
    Allah’ın sopası yok Türkiye’de basın kanununun TV üzerinden yapılan yayınları kapsamadığı dönemde bazı gazeteciler muhbir-şahit-savcı-hakim sıfatıyla sahte kahraman olabiliyordu. İftira davaları mahkemelerde görevsizlik kararı ile sonuçlanıyordu. Bu dönemdeki şahsiyetlerin bazısı “duayen” oldu. Şimdi bunlardan birisi iftiraya uğradı. Kolayca mahkemeye gidip ismini temize çıkarabilir. ABD mahkemesinin iddianamesinde kendisinin adı yoksa kapanır konu. Birisi Soner Yalçın mı dedi?