Üçgen kavşak tehlike yaratıyor! 

    İzmir’in Urla İlçesi'nde bulunan ve Çeşme-Aydın Otoyolu bağlantılı yol olan Erdoğan Ker Caddesi üzerinde bulunan yere yapılan kavşak sürücülere tehlike yaratıyor. 

    Üçgen kavşak tehlike yaratıyor! 
    26 Şubat 2021 - 13:30
    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Erdoğan Ker Caddesi' nin kaldırımlarını boydan boya görme engelli vatandaşların da, rahat kullananileceği şekilde yeniledi.

    Proje kapsamında,şehir merkezi ve otoban bağlantılı yoldaki trafik sıkışıklığını rahatlatmak için, Hacıisa ile Rüstem Mahallesi'nin sınırlarında kalan Erdoğan Ker Caddesi, Çelen  ve Çay Sokağın kesiştiği bölgeye Sanayi Sitesinin bulunduğu yöne,sola dönüş levahsı koydu.

    Çay  ve Çelen Sokağı tarafından gelen araçlar ise bu yöne dönmek için Jandarma kavşağından dönüş yapıp gelmesi gerekiyor. Fakat sürücüler, bu şekilde dönmeyerek,kaçak olarak sola ve karşı yola geçmek zorunda kalıyor.

    Gamsız araç sürücüleri kuralları hiçe sayarak, birkaç dakika zamandan kazanmak için araçlarını ters yönlere sokarak büyük tehlikeler yaratıyorlar.   

    Çay sokak ile çelen sokaktan çıkan araçlar ırmak sokağa geçe bilmek için araçlarını trafik akışının tersi yönünde kullanıyorlar. Doğru yönde araçlarını kullanan sürücüler bir anda karşılarında üstlerine doğru gelen araçlarla burun buruna kalıyorlar. 

    Kaldırımda yürüyen yayalar da ters yönde araç gelebileceğini hesaplamadıkları için karşıdan karşıya geçerken büyük tehlikeler atlatıyorlar. 

    Yaşlılar,hamileler, bisiklet sürücüleri ve özellikle salı günleri kurulan halk pazarına da düşünüldüğünde  bu zamana kadar büyük bir kazanın yaşanmaması sevindirici. 

    Vatandaşlar arasında,Urla’da bulunan yöneticilerin ise bu duruma seyirci kalmaları şaşkınlık yaratıyor. Trafik polisi hatalı dönüş yapanlara ceza uyguluyor. 

    Vatandaşlar, yolun her iki yöne dönüş yapılması şeklinde düzenlenmesini istedi. Kurallara uyanlar, “Kurallara uyan bizlerin suçu nedir. Biz her gün bu stresi çekmek, ölümle burun buruna gelmek zorunda mıyız” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum