Uçak Kardeşler 4. Kez İhracat Şampiyonu

    Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan teşrifleriyle gerçekleşen 2020 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde Ticaret Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muş ve TİM Başkanı Sayın İsmail Gülle; Yaş Meyve Sebze Sektöründe dördüncü kez birincilik ödülüne hak kazanan Uçak Kardeşler Ltd.Şti. ‘nin ödülünü Sayın Vahit Uçak’a takdim etti.

    Uçak Kardeşler 4. Kez İhracat Şampiyonu
    18 Eylül 2021 - 19:26
    “ TİM 2020 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde Şampiyonlar ödüllerini aldılar”

    Uçak Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Uçak yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye birincisi olarak kurumsal sürdürülebilirliğin önemini göstermiş olmanın gururunu yaşadığımız ticaret hayatımızın 51. yılında; Tüm üreticilerimize, tedarikçilerimize, çalışanlarımıza, Uçak Kardeşler ailesine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor ve 2020 yılı şampiyonluğunu kendilerine hediye ediyorum” dedi


     
    “Sürdürülebilirlik ilkesiyle zirveye çıktı”


    Taze meyve sebze ihracatında son 4 yıldır üst üste Türkiye Şampiyonu olan Uçak Kardeşler Ltd. Şti. 51 yıl boyunca sürdürülebilirliğe yaptığı yatırımların sonucunda zirveye demir attı.
    Taze meyve sebze sektöründe faaliyet gösterdikleri ilk günden itibaren, “Güvenilir Marka Olmak” ve “Müşteri Memnuniyeti” ilkelerinden vazgeçmediklerini belirten Uçak Kardeşler Ltd. Şti.   Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, 1970 yılında başlayan ticari faaliyetlerini, 1984 yılında kurumsal bir yapıya taşıdıklarını, birçok akademisyenin   “Kurumsal sürdürülebilirlik için aslında bir yönetim felsefesi” olarak tanımladığı metotlarıyla, her yıl yaptıkları yenilikler ve yatırımlar ile başarıyı yakaladıklarını kaydetti.

    “Üst yönetimlerin belli bir kararlılığı ya da ısrarı olmaksızın kurumsal sürdürülebilirlik ve başarı olamaz” tespitinde bulunan Uçak, “Kurumsal sürdürülebilirlik konusunda entegrasyonun sağlanması, yenilikçi yaklaşım ve bunlara paralel olarak gerekli yatırımların yapılması ile işletme performansında sürdürülebilir bir artış yakaladık. Aynı zamanda işletmenin ömrünün devamlılığı konusunda da sağlam adımlar attık. Müşterilerinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilmek için sürekli ve hızla gelişen teknolojiyi, değişen ekonomiyi, müşteri alışkanlıklarını takip ettik. Sektörümüzde; bu gelişim ve değişimi yakalayamazsanız geride kalırsınız. Zaman içinde de kaybolursunuz” diye konuştu.

    Uçak Kardeşler olarak, Global G.A.P. Sertifikalı ürünleri özenle seçip, doğallığına zarar vermeden topladıklarının altını çizen Uçak sözlerini şöyle sürdürdü: “Taze meyve sebzelerimizi 50.000 m2 nin üzerinde tesislerimizde hijyenik koşullarda işleyip, paketliyor, ihraç ediyor ve iç pazara sunuyoruz. Kazandığımızın bir kısmını değil çoğunu işimize yatırarak, Ülkemiz, Devletimiz sayesinde bu noktalara geldik. Yeni işletmeler ile istihdam yaratmak, üretimi arttırarak ihracatımızı geliştirmek, kaliteli ürün çeşitliliğini arttırarak yeni pazarlara açılmak, var olan pazarlarda payımızı yükseltmek, Ülkemize, Devletimize karşı görevimiz ve sorumluluğumuzdur.”



    Pandemi üretimde ve ihracatta bizi durduramadı

    Antalya/Kaş’ın Ova, Kınık ve Göl Mahallelerinde bulunan seralarda “Arı’lı Sistem” ile doğal ürünler üretimlerini her yıl arttırdıklarını ifade eden Uçak Kardeşler Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, “Mersin Silifke ‘de “Topraksız Çilek Üretimi”, İzmir Seferihisar ve Gümüldür’de “İyi Tarım Mandalina Üretimi” yapmaktayız. Isparta’da elma işleme tesisimizi 2020’de hayata geçirdik ve işleme tesisimiz ile birlikte elma üretim alanlarımızı oluşturmaya başladık. Birçok bölgede tropik meyve üretimi için fide’den başlayan zorlu üretim süreçlerini başlattık.

    Tabii ki meyve üretiminde bugün kurulan bir meyve bahçesinin en az dört-beş yıl sonra ekonomik anlamda değer katmaya başlayacağı önemli bir gerçektir. Bu bizleri korkutmuyor, tam tersi heyecanlandırıyor, üretmek dünyanın en güzel ve gurur verici işi” değerlendirmesinde bulundu.

    2020 yılında pandemi nedeniyle zorlu bir süreçte geçildiğini hatırlatan Başkan Uçak, sözlerini şöyle tamamladı: “İhracat rakamlarımıza baktığımızda sektörümüzde çok fazla sorunla karşılaştığımızı söyleyemem. Tam tersi, zoru başararak 2020 yılını neredeyse tüm ürünlerimizi rekor ihracatlar ile tamamladık.

    Şirket olarak biz Devletimize duyduğumuz güvenle, 2021 yılında da pandeminin getirdiği tüm risk ve belirsizliklere rağmen hiçbir yatırımımızı durdurmadık.
    Tam tersi yatırımlarımıza, özellikle üretim ve işletme alanları yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Üretici, ihracatçı ve çalışanlarımızla birlikte başaracağımıza inanıyoruz.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum