Tutuklanmamın arkasında CHP İl Başkanı var

    Kent Haber TV’de Mikail Karadaş’ın sunduğu Kent’in Gündemi programına konuk olan Serdar Aksoy; Belediye seçimleri, CHP’den ihracı ve görevden alınması ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparak, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

    Tutuklanmamın arkasında CHP İl Başkanı var
    20 Kasım 2021 - 12:46
    Eski Başkan Aksoy tutuklanma sürecinden tahliye edildiği zamana kadar kimseden destek almadığını tek başına mücadelesini sürdürdüğünü sadece Menemen halkının arkasında olduğunu söyledi. Belediye Başkanı adaylığı sürecinde başlayan bir tavrın sonucu olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in başını çektiği bir hizbin, kendisini koltuktan ederek yerine başkasını getirmek için bütün bu yaşananlarda başrol oynadığını belirtti.

    Ayrıca kendisinin tutuklanacağını, işlem yapılmadan birkaç gün önce CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in Menemen ilçe binasında partililerle paylaştığını belirten Aksoy’un açıklamaları şöyle;

    “Seçim sürecinde CHP İl Başkan yardımcısı açık ve net bir şekilde Menemen’deki seçimlerin kayıp olduğunu belirtti”
     
    “4 yıldır mücadele ediyorum çok ciddi bir mücadelenin içerisindeyim. Bu mücadelem sırasında her zaman yalnız bırakıldım yalnız beni destekleyen halk vardı, Menemenliler vardı. Menemenlilerin dışında beni destekleyen güç odakları yoktu, köşe başlarını tutmuş siyasi baronlar yoktu biz tek başımıza mücadele verdik. Seçim sürecinde CHP İl Başkan yardımcısı açık ve net bir şekilde Menemen’deki seçimlerin kayıp olduğunu belirtti. Karşıda çok ciddi bir cephemiz vardı ben bu cepheyi yarmak için İl Başkanlığından destek talep ettiğimde bu destek kabul görmedi gerekçesi de net bir şekilde söylendi ‘Menemen’deki seçimlere kayıp gözüyle bakıyoruz’ dediler. Burada bize özel bir yaptırım uygulandı şahsıma özel bir yaptırım. Buradaki olay şuydu, benim adaylığımı onay veren il değildi, ilçe hiç değildi o dönemlerdeki milletvekillerinin tamamı, hatta tamamı diyebilirim rakibim olarak 20 yıllık belediye başkanını destek veriyordu biz burada aday olarak çıktıktan sonra CHP kimliğimi tüzel kişiliğimi bir kenara koyuyorum çünkü o tüzel kişiliğe, o kimliğe benim ailem 50 yılını vermiş, öyle bir kalemde kimse silip atamaz onu ayrı tutuyorum benim sıkıntım benim sorunum İzmir’deki CHP içerisindeki bir hiziple alakalı bana karşı olan bu tavır CHP içerisindeki İzmir hizbidir” dedi.

    “Kimseden Destek Almadık”

    “İl kongresine Menemen İl Örgütüyle gittiğimiz vakit bir liste dayatıldı kurultay delegesi olarak o liste de bende varım. İzmir’de kurultay delegesi olmak partinin yüksek noktasında karar merciinde yer almak şereftir, hangi parti açısından olursa olsun onurdur ben oradaki adaylıktan dilekçe vererek ayrıldım 2 sebebi vardı. Birincisi benim zaten Belediye Başkanı olarak bir sıfatım var hali hazırda o zamanda vardı eğer kurultay delegesi olacaksa birileri bunlar ilçe başkanı olabilir, ilçe yöneticisi olabilir gençlik kolları, kadın kolları içerisinden ya da parti emekçilerinde biri olabilir belediye başkanı zaten belediye başkanı niye kurultay delegesi oluyor ne gerek var. Ben de divan listesindeki ismimi sildirttim. İkinci gerekçem divan kurulu başkanlığından Denizli milletvekili geldi bu kişi divan kurulu başkanı oldu. Divan kurulu üyelerinden birisi Menemen’den alınmış il yönetimine getirilmiş bir kişi divan kurulu üyesi yapılıyor, o divan kurulu üyesi arkadaş AK parti Cumhur İttifakı konvoyu geçerken balkonundan bayrak açmış bir şahıstır. AK Partiye açıkça destek veren şahsı divan kurulu üyesi yaptınız benim tepkim bunlaraydı. İzmir İl Kongresinde 600 delegenin 200’ünü alarak seçilen Deniz Yücel İzmir’i dizayn etmeye kalktı. İlde destek almadık biz dimdik kendimiz mücadele ettik çevremizdeki bir avuç arkadaşımız CHP ya da farklı siyasi partilerden bizim yanımıza gelen farklı arkadaşlarımızla birlikte biz mücadelemizi verdik ailemle birlikte mücadele verdik dolayısıyla bize destek yoktu. Kimse kalkıp ta destek verdik demesin tam tersine destek değil köstek verdi. Biz bir araba istedik ilden o arabayı dahi alamadık” şeklinde açıklamalarda bulundu.


     
    “Bir Belediye Başkanını ailesiyle birlikte yok etmeye kalktılar”

    “Burada seçilmiş Belediye Başkanı var 55 bin insan oyuyla seçilmiş. Siz 55 bin insanın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanını yok etmek istiyorsunuz, neden? Biat etmiyor diye. Bizim hizbimize eyvallah demiyor diye bir belediye başkanını ailesiyle birlikte yok etmeye kalktınız ama başaramadınız. Ne ben ne ailem hiçbir zaman elimiz kirli işlere bulaşmış insanlar değiliz bizim yaptığımız iş belli, Menemen’de hangi işi yapmışız bunlar belli benim ismim belli. İl başkanı halkın oyuyla seçilmiş olan belediye başkanını baypas edip halkın oylarının yok sayıp yerine başka birisini getirebilmek için siyaset yapıyor. Hangi partiden olursa olsun belediye meclis üyelerinin kafasında şu soru var belediye başkanının ayağını kaydırayım ben geleyim bu siyasette,  yereldeki siyasetin virüsüdür bunlar belediye başkanın ayağını kaydıracak ki kendisi oraya geçebilsin” dedi. 

    “Sabredin Birkaç Gün İçersinde Operasyon Geliyor”

    “Ben adliye kapısını bilmeyen insandım 7 buçuk ay içeride yattım. Ben disipline gönderildiğimi televizyondan öğrendim. Bu operasyon olmadan önce  1 ya da 2 gün önce ben hazmedememişim disiplin kuruluna verilmemi kabul etmemişim, ben disiplin kuruluna gidip kendimi savunacağım demişim kendime yedirememişim bunu gidip istifa etmişim. Ben makamdayken bana bir bilgi geldi, İzmir İl başkanı Deniz Yücel Menemen İlçe binasına geldi diye. Hakikaten geldi bunun şahitleri de var isterlerse Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da önüne götürürüm. Kendilerine onların yanında il başkanın söylediği söz şu; “sabredin birkaç gün içersinde operasyon geliyor” il başkanı bunu bizzat ilçe binasında söylüyor bunu söyleyen il başkanı Deniz Yücel.
    Sen bir il başkanı mısın, yoksa polis istihbarat dairesinde görevli devlet memuru musun? Benim kabullenemediğim hazmedemediğim şeyler bunlar ben 50 yıl boyunca bu partiye hizmet etmiş bir ailenin ferdiyim” diye belirtti. 

    “Bunun Adı Zulüm”

    “Sabaha karşı operasyon gerçekleşti bu tutuklama sürecini sansasyonel hale getirmek için öyle bir çaba verildi ki medya da canlı yayınlar verildi Menemen adliye binasına giriyorum pazartesi günü tüm gazeteciler oradaydı ama ben çıkarken yoktular. Operasyon olduktan sonra hepimiz şaşırdık 3 gün boyunca Cuma’dan Pazartesi’ye  tek kişilik bir hücrede yattım Salı günü akşamüstüne kadar karar verilmedi 24 saatte orada bekletildim daha sonra tutuklama kararı çıktı çoğu medya grupları hatta Serdar Aksoy’a tahliye edildi dedi bizim tahliye edilmememiz için hiçbir gerekçe yoktu ama tutuklama kararı çıktı 7 buçuk ay boyunca içeride kaldık bu hakikaten zulüm bunun adı zulüm. Belediye başkanının almış olduğu oylar ne olacak siz sandığın iradesine nasıl ipotek koyarsınız siz sandığın iradesine ipotek koymayı bir kenti menemeni yeniden dizayn etmek adına bunları nasıl yaparsınız yapamazsınız yaparsanız da böyle olur” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

    “Hurda Meselesi”

    “Biz hurda meselesinden içeriye alındık 63 tonluk bir kayıp var bu 63 ton ile alakalı iç denetim yaptıran benim burada 63 tonun kaybolduğunu belirleyen benim buradaki kamu zararını kapattıran yine benim. 63 tonda rakam 63 bin 24 kişi bu işten yargılanıyor 24 kişi 63 bin lirayı paylaşmış bu durumda mümkün değil böyle bir şey 150 milyonluık bütçeyi yöneten bir belediye başkanı 63 bin lirayı 24 kişiyle birlikte mi paylaştı 190 bin lira olarak ben kamu zararını kapatmışım kamu zararı yok, imza sahte, evrak sahte ben niye içerideyim eninde sonunda bunu sormak hakkım değil mi bunu soracağım 50 milyon zimmetime geçirmişim benim bankaya 750 bin lira borcum var ya 50 milyon zimmete geçirmişim nerede bu 50 milyon hiçbir şey yok orta da 50 milyonun yüzde 1’ini zimmetime geçirmiş olsaydım ben içiriden  çıkamazdım bana ilk mahkemede tutuksuz yargılama kararı verildi bunların niçin benim başıma geldiği ile alakalı diğer özel mevzular var.
    Benden önceki dönemden172 tane gayrimenkul menemen belediyesinden 3. Şahıslara geçmişti ben bunları geri aldım bunları geri alırken bununla ilgili suç duyurusunda bulundum 172 tane soruşturma başlatıldı ben 172 tane düşman elde ettim” dedi. 

    “Menemen halkının malını mülkünü, Ankara’daki 2 siyasetçiye yedirmek için belediye başkanı olmadım”

     Menemen sokaklarında ben göğüsümü gere gere dolaşıyorum benim Menemen halkıyla sorunum hiçbir sıkıntım yok benim davam benim sıkıntım siyasi baronlarla. Bana hiç kimse şantaj yapamaz ben zaten restimi çekerim ben bunlara karşı mücadele etmişim o parti şu parti fark etmez herkesin kafasında belediye dediğiniz vakit şu vardır belediyeden kim nasıl nemalanacak herkesin kafasında bu vardır o yüzden belediye seçimleri çok çok özeldir partiler çok yüklenir oraya. Burada esas olan şudur ben Menemen halkının malını mülkünü Ankara’daki 2 siyasetçiye yedirmek için belediye başkanı olmadım. Belediye başkanı halka hizmet için belediye başkanı olur birilerini zenginleştirmek için değil. Belediye başkanın asli unsuru budur. Ben hali hazırda Belediye Başkanıyım. Benim makamıma geçmemi engelleyecek hiçbir hukuki sıkıntı yoktur. Tüm Menemenliler tüm İzmirlilere bunu söylemek istiyorum çok yakında makama geçeceğim az kaldı. Rozeti hangi parti olursa olsun herkes rahat olsun, Menemen’deki bu belediye çevresindeki bir takım grupların bir takım çıkar grupların bir şekil belediyeyle irtibatını kesmemiz gerekiyor. Ben milletin iradesini temsil ediyorum  ben tombaladan torbadan çıkmadım ben sandıktan çıktım benim hakkımda ceza hükmüde olmadığına göre benim makamıma geçmeme engel hiçbir şey yoktur ben makamıma geçeceğim çokta az kaldı” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum