Türkiye-Suriye barışını bu yüzden istemiyor! ABD, Suriye'den petrol kaçırıyor

    Suriye kaynaklarını yağmalamaya devam eden ABD'nin terör örgütü YPG ile petrol hırsızlığını sürdürüyor. Suriye'de üretilen günlük 80 bin varil petrolünün 66 bin varilinin ABD tarafından kaçırıldığı öğrenildi.

    Türkiye-Suriye barışını bu yüzden istemiyor! ABD, Suriye'den petrol kaçırıyor
    22 Ocak 2023 - 15:51
    Suriye 2011 yılında başlayan iç savaş ile birlikte kaosun hüküm sürdüğü bir ülke haline geldi. Suriye'nin kaynaklarını sömürmek için binlerce kilometre mesafeden gelen ülkeler Suriye'de savaşa müdahil oldu.
    Türk Ordusu Suriye'de operasyonlarını sürdürürken bundan rahatsızlık duyan ülkelerin neden rahatsızlık duyduğu bilinmekte.

    Petrol yataklarını kontrol altında tutuyorlar
    YPG'li teröristlere DEAŞ'a karşı savaştıkları gerekçesiyle silah, mühimmat, barınma ve yaşam malzemesi gibi birçok yardımı alenen yapan ABD, yine bu bahane ile bölgedeki büyük petrol yataklarını da kontrol altında tutuyor. YPG'li teröristler bölgede adeta ABD gözetiminde petrol üretimi yapıyor.

    Terör örgütüyle petrol hırsızlığı sürüyor
    ABD'nin Suriye'de desteklediği terör örgütü YPG, defalarca kez Suriye’nin petrol kaynaklarını çalarken görüntülendi.  Suriye'de günlük 80 bin varil üretilen petrolünün büyük bir bölümünün ABD'li işgalciler tarafından yağmalandığı öğrenildi.

    80 bin varilin 14'ü rafinerilere teslim ediliyor
    Paylaşılan verilere göre, günlük olarak 80.3 bin varil petrol üretildiği bunun sadece 14.2 bin varilin rafinerilere teslim edildiği belirtildi. Amerika’nın terör örgütü YPG ile birlikte ülkenin doğusundaki petrol sahalarını yağmaladığı belirtildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum