• Reklam

Türkiye sahilinde Rus gemisi battı

Milli Savunma Bakanlığı, batan Rus gemisiyle ilgili açıklama yaptı

Türkiye sahilinde Rus gemisi battı
17 Ocak 2021 - 15:05 - Güncelleme: 17 Ocak 2021 - 15:10

Bartın Vali Sinan Güner, yaptığı açıklamada, İnkumu açıklarında Rus bandıralı "Arvin" isimli bir kuru yük gemisinin battığını söyledi.

Gemide hepsi Rus vatandaşı 13 mürettebatın bulunduğunu belirten Güner, "Şu ana kadar 5 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin ise cansız bedeni bota alındı." dedi.

KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Alınan bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve AFAD ekipleri, İnkumu açıklarında kuru yük gemisinin battığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Hızla bölgeye ulaşan ekipler, olumsuz hava şartlarına rağmen filikalarda mahsur kalan 15 kişilik mürettebatı kurtarmak için çalışma yürütüyor.

Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı Harekat Merkezi'nden yapılan açıklamada, batan geminin "ARVİN" isimli Rus bandıralı yük gemisi olduğu belirtilerek, "Gemi personelinin filikalarla denizde oldukları öğrenilmiş olup ekipler, olay yerine intikal ettiğinde ayrıntılı bilgi verilecektir." ifadesi kullanıldı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, İnkumu açıklarında batan Rus gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir fırkateynin görevlendirildiğini açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum