Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün terör ve suçla mücadelede envanterine ilk kez dahil ettiği Atak helikopterinin kokpitine Özge Karabulut oturdu. Uzun yıllar polis teşkilatında görev yapan deneyimli isim, kendisi için zaman zaman endişelenen ailesinin, vatana hizmet ettiği için mutlu olduğunu dile getirdi. İşte, Özge Karabulut biyografisi...

    Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu
    08 Nisan 2021 - 19:51

    Türk Polis Teşkilatı, dünyada hiçbir polis teşkilatında bulunmayan taarruz sınıfı helikopteri Atak ile teröristlerle sıcak çatışmalarda doğrudan saldırı gücüne sahip oldu.

    Emniyet Havacılık Daire Başkanlığı'nda helikopter kullanan personel konusunda da ilk yaşandı. Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut, 9 haftalık eğitimleri başarıyla tamamlayarak Atak helikopterinin kokpitine oturdu.

    Bu başarısıyla Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçen Özge Karabulut, Türk Emniyet Teşkilatı'nda kadın erkek ayrımının yapılmadığını, verilen görevleri disiplinli şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

    20210408-2-47718322-64053126.jpg

    ÖZGE KARABULUT'UN HAYATI

    1993 yılında dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 28 yaşındadır.

    Mesleğe komiser yardımcısı olarak başlayıp daha sonra Havacılık Daire Başkanlığının pilotaj sınavında başarı göstererek eğitimlere katılmaya hak kazandı.

    Pilotaj eğitiminin ardından Bell 429 ve Atak helikopterlerinin intibak eğitimlerini de başarıyla tamamladı.

    Özge Karabulut son 2 yılı pilot olmak üzere 4 yıldır Emniyet teşkilatında görev yapıyor.

    20210408-2-47718322-64053120.jpg

    ÖZGE KARABULUT NE İŞ YAPIYOR?

    Dünya üzerinde ilk kez bir polis teşkilatının, görev konseptini değiştirerek taarruz helikopterini envanterine kattığına ve bu alanda pilotlar yetiştirdiğine dikkati çeken Özge Karabulut, "Ben de Atak pilotu olduğum için gururluyum. Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmaktan, bu görevi ifa etmekten ayrıca gurur duymaktayım" dedi.

    Atak helikopterinin 'tandem' adı verilen kokpit dizaynına sahip olduğunu, önde 'gunner', arkada kaptanın oturduğunu dile getiren Özge Karabulut, "Gece ve gündüz görüntüleme flir sistemiyle uzun menzillerde hedef teşhisi ve tespiti yapabilmekteyiz. Bu anlamda helikopterimiz görev konsepti açısından gücümüze güç katmaktadır" dedi.

    Göreve çıkarken öncelikle dikkat ettikleri hususun disiplin olduğunu söyleyen Özge Karabulut, "Gurur verici bir şey, heyecanlı. Türk Polis Teşkilatının ana amacı olan kamu güvenliğini sağlamak ve vatan topraklarını korumak için 'gökyüzü polisleri' olarak 7 gün 24 saat görev başındayız. Bu anlamda daima 'Atak' ve hazır şekilde görevimizi ifa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

    20210408-2-47718322-64053153.jpg

    YORUMLAR

    • 0 Yorum