Türkiye'nin en pahalı suyu

    İzmir'de suya zam yapılmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis üyesi Erhan Çalışkan, “Şimdi gelen zam yüzde 11.76 gözükse de bu yıl suya yapılan zam toplam yüzde 38’i geçti. Nerede sosyal belediyecilik” dedi.

    Türkiye'nin en pahalı suyu
    11 Ağustos 2020 - 14:05 - Güncelleme: 11 Ağustos 2020 - 14:12
     
    İZSU Genel Kurulunda TÜFE oranı dikkate alınarak fiyat artışı 11.76 oranında belirlendi. Plan Bütçe Komisyonu, Genel Kurulda oy çokluğu ile geçen yeni su ücreti konusunda bilgilendirmede bulundu. Suyun, İZSU'ya maliyetinin 6.93 TL olduğunu belirten Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Köklü, "2560 sayılı yasaya göre giderleri yatırımları belirleyecek oranda yılda 2 defa fiyat ayarlaması yapabilir. Mevcutta su için 5.42 alınıyor. Ekonomik şartlar dikkate alınarak aradaki fark giderilecek. İZSU'nun teklifi yüzde 20 olarak geldi. Ancak TÜFE oranının 11.76 olmasından hareketle fiyatların bu oranda güncellenmesine karar verildi" dedi.  İZSU’nun yüzde 20 teklifine karşı çıktıkları öğrenilen CHP’li üyelerin bu oranı düşürdüğü de öğrenildi.
     
    TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYU
     
    İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan İzmirliler’in en pahalı suyu içtiğini belirterek, bunu belgelendirdi. Tablolarla karşılaştırmalı olarak olayı özetleyen Çalışkan, “İzmirliler'e haksızlık yapılıyor. ESHOT’un zararlarını kendi bütçesinden kapatan, sübvanse eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, konu suya geldiğinde kılını kıpırdatmıyor. İZSU’nun zararını karşılayıp vatandaşın üzerinden yükü almıyor. İZSU yapması gereken hizmetleri yapmadığı, Kiraz’da, Dikili’de suyu vatandaşa ulaştıramadığı gibi bir de zam yapıyor. İddia değil, belgeleriyle bir gerçek: Türkiye'de en pahalı suyu İzmirliler kullanacak. Hem de musluklarından akmayan kullanamadıkları bir suyun parasını verecekler" diyerek tepki gösterdi.
    CHP’nin sosyal belediyecilik ilkesinin öldüğünü de aktaran AK Partili Erhan Çalışkan, “Halkı düşünen bir belediye, Türkiye’nin en pahalı suyunu içirmez. Çantada keklik gördükleri İzmir’e, İzmirli’ye bu yapılanlara karşı durduk ama zam CHP oylarıyla geçti” dedi.
    İşte Erhan Çalışkan’ın paylaştığı tablolar:
     

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • ghkdk
      2 yıl önce
      Siz Milasın Güllük Mahallesine gelin.1 mwetre küp sı kullanın.en az 50,00 TL fatura gelir.