Türkiye'nin en büyük Uluslararası Basın Merkezi İzmir'de açılıyor

    İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarihinin en önemli ve en kapsamlı projesi hayata geçiyor. Gazetecilerin mesleki gelişimlerini ve dünya medyası ile bağ kurmalarını sağlayacak, genç gazetecilerin dünyadaki teknolojik gelişmelere erişimini kolaylaştıracak “Uluslararası Basın Merkezi” hizmete açılıyor.  

    Türkiye'nin en büyük Uluslararası Basın Merkezi İzmir'de açılıyor
    09 Haziran 2022 - 12:10
    İGC kurumsal hizmet ofislerinin de yer alacağı merkezde, konferans salonu, televizyon stüdyosu, serbest gazeteciler için çalışma alanları, Uluslararası Medya İletişim Ofisi, eğitim laboratuvarları, kitaplık ve çalışma ofisleri bulunacak. 

    Merkez, dünyanın her yerinden gazetecilerin fikir ve basın özgürlüğü için ortak mücadele alanlarından biri olacak.  
    İGC’nin gelecek nesillere bırakacağı en önemli miras olan ‘Uluslararası Basın Merkezi’nin açılışıyla birlikte Uluslararası Yerel Medya Zirvesi de gerçekleştirilecek.
    İzmir, 13-14 Haziran'da Avrupa’nın 45 ülkesinden 110 gazeteciyi ve Türkiye’den çok sayıda meslek örgütü başkanı ve gazeteciyi ağırlayacak.
    Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu, genel kurulunu İzmir’de yapacak.
    İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası partnerliğinde düzenlenecek zirvenin İzmir’de yerel medyanın güçlenmesine aracılık etmesi amaçlanıyor.  

    AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mogens Blicher Bjerregård, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş’un konuşma gerçekleştirecekleri zirve ve açılışta ‘Yerel Gazetecilik İçin Finansal Modeller’ de tartışılacak.
    Uluslararası Medya Zirvesi iki gün sürerken, Uluslararası Basın Merkezi’nin açılışı ise 13 Haziran Pazartesi 2022 saat 18:00’de gerçekleştirilecek. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, büyük çabalarla Uluslararası Basın Merkezi’ni hayata geçirdiklerini belirtti. Gappi şunları söyledi:
    ‘’Türk Basını güçlü olduğu ve doğru bir dayanışma gerçekleştirdiği sürece özgür kalacaktır Meslektaşlarımızın dünya basınını yakaladığı donanımlardan yararlanmaları önemlidir. Türk basınında bağımsızlık meşalesi taşıyan İGC olarak Türkiye’nin en büyük uluslararası basın merkezini hayata geçirmekten ve yine Türkiye’de ilk kez bu kapsamda yabancı meslektaşlarımızın da katılacağı bir etkinlik düzenlemekten büyük kıvanç duyuyoruz. ‘’

    YORUMLAR

    • 0 Yorum