
“Çocuklarımız Atatürk ile büyüsün istiyoruz”
Açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bizler, güzel evlatlarımız sporla, bilimle, sanatla ve milli kültürümüzle büyüsün istiyoruz. Bizler, çocuklarımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile büyüsünler istiyoruz.” dedi. Başkan Pehlivan, çocuklar için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek,

“Çocuklarımız için yeni parklar ve 153 yeni oyun grubu kazandırdık. Eğitimlerine büyük önem vererek Ulukent Anaokulumuzu açtık. Ege’nin en büyük iki kütüphanesinin Menemen’de yapımına devam ediyoruz. Çocuklarımızı spor kurslarımızdan ücretsiz olarak yararlandırdık. İlkokul birinci sınıftan, lise son sınıfa kadar 38 bin çocuğumuz için biner lira eğitim desteğinde bulunduk, Emiralem’de gençlik merkezimizi açtık, çok kısa süre içinde Asarlık Gençlik Merkezi de hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

Menemen’e müjde yağmuru!
Menemen’de gelecek vizyonun ilişkin planlarını da açıklayan Başkan Pehlivan, 2024 sonuna kadar Menemen Belediyesi olarak toplamda 4 yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını yapacaklarını, bunlardan ilk ikisinin açılışının da bu ay içinde olacağını söyledi. Başkan Pehlivan,

“Menemen’imizin 27 kilometrelik bir sahili olmasına karşın bugüne kadar çalışma yapılmadığı için kullanılamamış. Yeni dönemimizde gerekli çalışmayı yapacağız ve Menemen’i kendi sahiliyle buluşturacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, tenis kortu gibi birçok nitelik barındıracak sahilimiz, denizle buluşan bir rekreasyon alanı şeklinde olacak. Böylece Menemenliler, tatile başka ilçeye gitmek zorunda kalmayacak ve başka ilçelerden, şehirlerden de turist gelecek. Ayrıca Menemen’imize 110 bin metrekare alanda bölgenin en büyük aqua parkını ve dünyanın en büyük dönme dolabını kazandırıyoruz. Bunlar bize yetmez. Bunlarla birlikte mevcut stadımızın yerine bölgemizin en büyük akvaryumunu kazandırıp, stadımızı da Ulukent’te Menemen’e yakışır bir şekilde 100. Yıl Atatürk Stadı olarak inşa ediyoruz” dedi.

Dağ: “İzmir’e 100 yeni kreş açacağız”
Etkinlikte konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ise “Göreve gelince İzmir’in çehresini değiştireceğiz.” dedi.

Çocuklu ailelere müjdeler veren Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: " Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle eşsiz bir kent olan İzmir'imizi daha da eşsiz hale getirmek istiyoruz. Göreve geldiğimiz ilk 2 senede İzmir'in tamamında 100 kreş açacağız. Yeni evlenecek gençlerin dezavantajlı olanlarına çeyiz desteği vereceğiz. Çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi vereceğiz. 0-7 yaş arasında çocuğu olan annelere ulaşımı ücretsiz yapacağız."
Yorumlar
Kalan Karakter: