Türkiye'nin dünyaya kazandırdığı takı tasarım modeli Trabzon hasırı!

    Trabzon hasırı öncelikle İskitlerin zırh örme teknikleri ile Kafkaslarda yoğun bir şekilde kullanılan ve ardından da Kafkaslardan Rus zulmünden kaçarak Anadolu'ya sığınan bireyler tarafından Karadenizli hanımlara öğretilen takı tasarım şekillerinden biridir.

    Türkiye'nin dünyaya kazandırdığı takı tasarım modeli Trabzon hasırı!
    21 Eylül 2021 - 16:34 - Güncelleme: 21 Eylül 2021 - 16:49

    Tarihsel derinliği oldukça yoğun olan Trabzon hasırı Türkiye tarafından dünyaya kazandırılan ilk ve tek takı tasarımıdır. Bu takı tasarımı tek tek Trabzon hasırı şeklinde altın yüzük, altın bileklik, altın küpe, altın kolye ürünlerinde yer alabileceği gibi set halinde de satışa sunulmaktadır. Elizi kurulduğu 1999 yılından bu yana başta Trabzon olmak üzere ülkemizin 22 noktasında satış faaliyeti gerçekleştiren lider bir kuruluştur. Hem dünyada hem de Türkiye'de Trabzon hasırı deyince ilk akla gelen firma Elizi'dir.
     

    Elizi hanımların Trabzon hasırı öğrenmesi için çaba sarf eder!
    22 ayrı satış noktasından sonra İstanbul Cağaloğlu mağazası ile de faaliyet yürütecek olan Elizi hem Trabzon'da hem de İstanbul Cağaloğlu mağazasının üst katında hanımların Trabzon hasırı takı tasarımını öğrenmesi için workshoplar düzenlemektedir. Kuruluş bu faaliyetler ile hem Karadeniz'in ve özellikle Trabzon'un simgesi olan Trabzon hasırı takı tasarımını nesilden nesile ulaştırmayı amaçlamakta hem de takı atölyelerinde sadece erkeklerin çalışabileceğine dair klişeleri yıkmaktadır. Firma ayrıca kadınların bu sektörle ilgili olarak eğitimlerini tamamlayıp bu alanda faaliyet yürütüp ülkemize ve kendi bireysel bütçelerine katma değer oluşturmalarını amaçlamaktadır. İstanbul Cağaloğlu mağazasının üst katında Ayasofya ve Boğaz manzaralı bir kafeyi hayata geçirerek burada kadınların Trabzon hasırı öğrenmeleri için eğitimler düzenleyen kuruluş; kültürel kodların nesilden nesile geçmesi için başta altın kolye modelleri olmak üzere her ürün tasarımında hanımlara yer vermektedir.

    Modern tasarımlarda yer alır!
    Elizi kataloğunda sadece Trabzon hasırı modelleri değil aynı zamanda başta altın yüzük çeşitleri olmak üzere modern tasarımlarla üretilmiş birçok ürün bulunmaktadır. Kuruluş dijital platformları da giriş yaparak etkin ve verimli bir site olan  elizi.com.tr web sitesini hayata geçirmiş ve kataloglarını bu web sitesi üzerinden müşterileri ile paylaşmıştır. Firma hem saha personeli hem de idari personel ile profesyonel bir kadroyu istihdam eder.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum