Türkiye'de ilk! Yeşil alana içki ruhsatı verdiler

    Karşıyaka'da geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından temeli atılan ‘Rüzgarın Kızı Semra Aksu Atletizm Pisti ve Parkı’nın bulunduğu yeşil alan, içkili bölgeye alındı.

    Türkiye'de ilk! Yeşil alana içki ruhsatı verdiler
    26 Aralık 2020 - 16:00


    İzmir’in Karşıyaka Belediyesi’nde ‘belediyecilik tarihinde bir ilk’ yaşandı. Geçmiş dönem Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından temeli atılan ‘Rüzgarın Kızı Semra Aksu Atletizm Pisti ve Parkı’nın bulunduğu yeşil alan otopark yapıldı. Aynı alan belediye meclisinde AKP’lilerin ret oyuna rağmen içkili bölgeye dahil edildi.



    Göreve geldiğinden bugüne kadar tartışmalı kararlara imza atan, uygulamalarıyla tepki çeken CHP’li Belediye Başkanı Cemil Tugay bunlara bir yenisini daha ekledi. İçinde herhangi bir tesis bulunmayan boş arazinin, üzerinde sanki bir tesis varmış gibi gösterilerek ‘içkili yer bölgesi’ne dahil edilmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Alınan meclis kararında adresi verilen arsa için ‘belediyemize ait sosyal tesis’ yazılması dikkat çekti.


    Bir dönem önce alınan karar böyleydi.

    Tugay döneminde bu karar alındı.

    Son dönemde belediyeye bağlı bir şirket olan Kent AŞ.’nin işletmelerini üçüncü şahıslara tahsis etmesi nedeniyle gündeme gelen ve bu nedenle kendi partilileri tarafından bile eleştirilen Başkan Cemil Tugay’ın ‘tesis’ olmayan bu alana önce ruhsat verip, sonra tesis yapıp üçüncü şahıslara vereceği iddiaları dillendirildi. Siyasi çevrelerde ve belediye kulislerinde konuşulan bu iddia “Bu kadar da olmaz herhalde” yorumlarına yol açtı.



    Bölgede yaşayan vatandaşların spor alanı ve park yapılması için sabırsızlıkla beklediği arsanın, kime tahsis edileceği, kim tarafından inşaatı yapılıp işleteceği konusunda da bir takım iddialar ortaya atıldı. Ancak bu iddiaların doğru olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.



    Çevrede yeteri kadar içkili yerlerin olduğunu dile getiren, bu sebeple de arsanın park olarak değerlendirilmesi gerektiğini isteyen Mavişehirliler, “Herhangi bir bina olmadan boş arsanın içkili yer bölgesi içine alınmasının altında başka düşünceler olabilir mi?” dediler. Vatandaşlar, “Biz parkımızı istiyoruz. Daha önce belediye ekipleri tarafından projesi hazırlanan pistin ve parkın bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Geçmiş dönem belediyenin almış olduğu meclis kararı ortadayken böyle bir şeyin yapılmasına bir anlam verilmiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.






    YORUMLAR

    • 0 Yorum