• Reklam

Türk kahvaltı kültürümün leziz yiyecekleri dünyaya tanıtılıyor

İZMİR kahvaltı kültürü başta olmak üzere Türk mutfağının birbirinden leziz lezzetleri, yerli ve yabancı konukların katılımıyla düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Türk kahvaltı kültürümün leziz yiyecekleri dünyaya tanıtılıyor
02 Haziran 2022 - 14:39 - Güncelleme: 02 Haziran 2022 - 14:42

Dünyanın en zengin sofralarından Türk mutfağının kendine özgü kahvaltı biçiminin ve özellikle İzmir kahvaltı kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla bugün etkinlik düzenlendi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya'nın ev sahipliğindeki etkinlik, Balçova'daki bir otelin bahçesinde gerçekleşti. Haziran ayının ilk pazar günü kutlanan 'Dünya Kahvaltı Günü' kapsamında yapılan etkinliğe; İzmir'deki birçok yabancı misyon temsilcilikleri de katılım gösterdi.  

'DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ' İÇİN DESTEK İSTEDİ

Etkinlikte konuşan Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, "Fahri konsolosluklarımızın da kendi stantlarıyla katkıda bulunduğu 2'nci İzmir etkinliğini gerçekleştirdik. Günümüzde geleneksel diplomasiye ek olarak 'kuliner diplomasi', 'gastro diplomasi' gibi terimler daha fazla yaygınlık kazanmaktadır. Gastro diplomasi yumuşak gücün bir yansıması olarak dış politikanın da vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Bu çerçevede geçen yıl Dışişleri Bakanlığımız, haziran ayının ilk gününün 'Dünya Kahvaltı Günü' olarak kutlanması için uluslararası alanda girişimde bulunma kararı almıştır. Bu girişimi desteklemek amacıyla dış temsilcilikleri, yurtiçi temsilcilikleri ile valiliklerimiz de iş birliği içerisindedir. Geçen yıldan bu yana da kahvaltı etkinlikleri düzenlemektedir. Bu girişime destek olmak amacıyla '#worldbreakfastday', '#dünyakahvaltıgünü' ve '#Türkkahvaltısıİzmir' hashtagi ve sloganlarıyla bugünden itibaren 6 Haziran'a kadar sosyal medyada paylaşımda bulunmanızdan memnun olacağız" dedi.

'TÜRK MUTFAĞI, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MUTFAKLARINDAN BİRİDİR'

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Türk kahvaltısının dünyaca ünlü bir marka haline getirilmesi ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla yurt dışı ve içi temsilciklerimizle 81 ilimizde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. İzmir'de de bunlardan birini yapıyoruz. Güzel İzmir'in birbirinden lezzetli kahvaltı örneklerini sizinle tadımlayacağız. Bu yılki etkinliğimize değerli dostlarımız Alman, Fransız, İtalyan, Amerika mutfağından da güzel örneklerle renklendirdiler. Topraklarımız eski medeniyetleri bünyesinde barındıran topraklar. Çok eski medeniyetlere sahibiz. Eski bir imparatorluk bakiyesi üzerinde yaşıyoruz. Türk mutfağı, dünyanın en önemli mutfaklarından biridir. İnşallah bu vesileyle daha iyi tanıtmış olacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan konuklar; İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzetleri gevrek, boyoz, çeşitli peynir ve zeytin türleri olmak üzere leziz yiyeceklerin tadına baktı. İtalyan, Alman, Malta, Kosova, Fransa kahvaltı ürünleri de ayrı ayrı masalarda etkinlikte yer aldı. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum