Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü Buca'da kutlandı

    İZMİR'in Buca ilçesinde, toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden biri olan Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması, belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte kutlandı.

    Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü Buca'da kutlandı
    06 Aralık 2022 - 12:15 - Güncelleme: 06 Aralık 2022 - 12:15

    Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Güral'ın yanı sıra belediye bünyesindeki kadın müdürler, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

    Tüm dünyaya öncülük eden Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının kabulünün 88'inci yılı anısına düzenlenen toplantı Buca Belediyesi Mevlana Tesisleri Neva Kafe'de gerçekleştirildi. Toplantıda sosyolog ve iletişim uzmanı Sıla Aydemir Korkmaz tarafından kadın haklarının siyasal ve hukuki mücadelesinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Türkiye'de ve dünyada kadınların yasal hakları için verdikleri mücadelenin dünü ve bugününün anlatıldığı sunumda, edinilen yasal kazanımların pratikte halen ilerleyememesinin sebepleri ve bugün karar verici mekanizmalarda kadınların önüne konulan engellerden bahsedildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum