• Reklam

Türk hazır giyim sektöründe hedef Fransa pazar payını yüzde 10'a çıkarmak

EGE Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), moda sektöründe dünyanın önde gelen ve en prestijli, tekstil sektörünün ise en önemli fuarları arasında yer alan Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'na, 5-7 Temmuz tarihlerinde 13'üncü kez mili katılım organizasyonu gerçekleştirdi.

Türk hazır giyim sektöründe hedef Fransa pazar payını yüzde 10'a çıkarmak
11 Temmuz 2022 - 15:28 - Güncelleme: 11 Temmuz 2022 - 15:30

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, dünyanın en önemli tekstil fuarının Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'nın bu yıl ilk kez sektörün talebi doğrultusunda temmuz ayında gerçekleştirildiğini söyledi. Sertbaş, fuarın ardından yaptığı değerlendirmede, "13'üncü kez milli katılımını organize ettiğimiz tekstil sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan PV Fuarı, Yeni Yönetim Kurulumuzla ilk yurtdışı etkinliğimizdi. Türkiye, bu sene de Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'na en fazla katılım yapan 3 ülkeden biriydi. Fuara kumaş, deri, deri-konfeksiyon, hazır giyim, aksesuar ve tasarım bölümlerine toplamda bin 200 firma katılım sağlarken, Türkiye 212 firmayla İtalya'dan sonra fuara en fazla firma gönderen 2'inci ülke oldu. Türkiye'yi ise Fransa takip etti" dedi.

'117 ÜLKEDEN 18 BİN 239 PROFESYONEL ZİYARET ETTİ'

Sertbaş, "EHKİB'in 22 firmayla milli katılım düzenlediği fuarın 'manufacturing' bölümüne ise 127 üretici / ihracatçı firma katılım sağladı. Manufacturing bölümüne de en yüksek katılım Türkiye'dendi. Fuarı 3 gün süresince toplamda 117 ülkeden 18 bin 239 profesyonel ziyaret etti. Ziyaretçilerin ülkelere dağılımına bakıldığında çoğunluğu Avrupa ülkeleriydi. İtalya, İspanya ve İngiltere öne çıkan ülkeler oldu. Moda endüstrisinin ilgisinin Türkiye'ye döndüğü bir ortamda, fuara yüksek sayıda firmayla katılımımız sektörümüz ve ülkemizin prestiji için oldukça önemli" diye konuştu.  

'HEDEF FRANSA HAZIRGİYİM PAZARINDAN YÜZDE 10 PAY'

Başkan Sertbaş, küresel alıcıların firmalarımıza olan ilgisinden genel olarak memnun olduklarını söyleyerek, üç gün boyunca fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurarken, mevcut müşterileriyle de etkileşimlerini devam ettirmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Sertbaş, şöyle devam etti:

"Bir sonraki Fuar, 7-9 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Firma sayıları her fuarda artıyor. Şubat ayında gerçekleşecek Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'na, pandemi öncesinde olduğu gibi 30 firmayla katılmayı hedefliyoruz. Ülkemiz Fransa hazır giyim pazarından yüzde 6,5 pay alıyor. Tekstil sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'na, düzenli katılarak Fransa hazır giyim pazarından aldığımız payı artırmak istiyoruz. Amacımız bunu yüzde 10'a çıkarmak." (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum