Türk dünyasının acı kaybı! Paşayeva vefat etti

    Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim olan Azerbaycan eski milletvekili Ganire Paşayeva, tedavi gördüğü hastanede 48 yaşında hayatını kaybetti. Paşayeva, başta Ermeni Soykırımı Yalanı olmak üzere Türklerin emperyalizme karşı mücadelesinde yer alan isimlerden birisiydi.

    Türk dünyasının acı kaybı! Paşayeva vefat etti
    28 Eylül 2023 - 20:08
    Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'dan bugün üzücü bir haber geldi. Komaya giren Paşayeva tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

    CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Paşayeva'nın neden rahatsızlandığını açıkladı. Öztürk, "Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar" ifadelerini kullanmıştı. 

    GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?
    Ganire Paşayeva'yı Türkiye Ermeni Soykırımı Yalanına Karşı Mücadelede ve Karabağ Savaşı'ndaki açıklamalarıyla tanıdı.

    Aslen Azerbaycan’ın Tovuz şehrinden olan 45 yaşındaki Milletvekili Ganire Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı. 6 Kasım 2005 günü yapılan meclis genel seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Paşayeva, Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi.

    Azerbaycan Milli Meclisi'nin 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ıncı dönem milletvekili olan Paşayeva, ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum