Türk dövme ustası Avrupa birincisi

    Renkli iguana dövmesi birincilik getirdi. İzmir'den Muğla nın Datça ilçesine yerleşen dövme sanatçısı Emre Eren, Almanya'nın Hamburg şehri yakınlarında düzenlenen yarışmada, yaptığı renkli iguana dövmesiyle Avrupa birincisi oldu.

    Türk dövme ustası Avrupa birincisi
    04 Kasım 2021 - 21:25
    Datçalı dövme sanatçısı Emre Eren, Almanya’da düzelenen, dünyanın dört bir yanından ünlü dövme sanatçılarının biraraya geldiği dövme fuarında,yaklaşık 40 kişinin katıldığı yarışmada renkli-realistik dövme kategorisinde 1'lik ödülü kazandı.

    15 yıldır bu mesleği yapan Eren, ‘’Pandemi sürecinde fuarlara bir süredir ara vermek zorunda kaldım, ama bundan sonra fuar ve yarışmalardayer almaya devam edeceğim. Avrupada, farklı fuarlarda Türkiye’yi temsil etme planlarım var’ dedi.

    Daha önceden, katıldığı fuarlarda, farklı kategorilerde dereceleri olan  dövme sanatçısı Emre Eren, Almanya’nın Liman Kenti Hamburg yakınlarında düzenlenen,200'ün üzerinde dövme sanatçısının katıldığı dövme fuarında, iki gün üst üste, 14 saat süren renkli iguana dövmesi ile bir çok sanatçıyı geride bırakarak, renkli dövme kategorisindebirincilik ödülünü Türkiye’ye getirdi.

    Başarıya imza atmaya devam edeceğini söyleyen Emre Eren, " Fuara  Avrupa’dan çok ünlü dövme sanatçıları katıldı. Renkli iguana dövmesini iki günde tamamladım.Birincilik benim için büyük bir sürpriz oldu .Daha öncede, yurt dışında katıldığım fuarlarda da birincilik kazandım.Yükselişim devam edecek.Her katıldığım yarışmalarda daha çok tecrübe kazanıyorum. Birinciliği ülkeme kazandırdığı için çok mutluyum" dedi.


     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum