Turgutlu'nun kırsal mahalleleri beyaza büründü

    MANİSA'nın Turgutlu İlçesinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı mahallelerin beyaza bürünmesine neden oldu. Evlerin çatıları, otomobillerin üzerleri ve yollar karla kaplandı.

    Turgutlu'nun kırsal mahalleleri beyaza büründü
    03 Şubat 2023 - 12:55 - Güncelleme: 03 Şubat 2023 - 12:56

    Turgutlu'da, yüksek kesimlerde, dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle Baktırlı Mahallesinde etkili oldu. Baktırlı sakinleri güne beyaz örtüyle uyandı. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi buldu. Evlerin çatıları, otomobillerin üzerleri ve yollar karla kaplandı. Kar yağışını fırsat bilen mahalleliler, bu görsel şölene kayıtsız kalmayıp bol bol fotoğraf çekerek karın keyfini yaşadı. Baktırlı Muhtarı Mehmet Sivrikaya, mahallelerinde şu an herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

    Güney, Dağmarmara bölgesindeki Kabaçınar, Hacıisalar, Ören, Kuşlar, Yunusdere gibi mahalleler ve Ovacık Yaylası'nda da etkili olan kar yağışı sabahın erken saatlerinde etkisini kaybettirdi.
    Turgutlu'nun Dağmarmara köylerine sefer yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma aracının, tedbir amaçlı Güney Mahallesi'nden geri döndüğü öğrenildi. Vatandaşlar ve araç sürücüleri yoldaki buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.(DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum