TSK’ya hakaret

    TSK'ya hakaret içerikli paylaşımlara 3 tutuklama!

    Sosyal medyada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerini hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar ile terör örgütü propagandası paylaşımlarına yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 3’ü tutuklandı. Çok sayıda sosyal medya hesabı da inceleme altına alındı.

    TSK'ya hakaret içerikli paylaşımlara 3 tutuklama!
    25 Aralık 2023 - 17:14
    Irak’ın kuzeyindeki terör saldırılarının ardından, sosyal medyada Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerini hedef alanlara yönelik soruşturma başlatıldı.

    Soruşturma kapsamında çok sayıda hesap inceleme altına alındı. Bu hesapların büyük bölümünün yurt dışından yönetildiği tespit edildi.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da yaşadığı belirlenen O.K. ile Bakırköy’de sosyal medyada paylaşmak üzere video çektikleri sırada güvenlik güçlerine hakaret eden B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G.’nin gözaltına alındığını açıkladı.

    Gözaltındaki isimlerden B.T. ve S.Y.G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezanevine gönderildi.

    ÇOK SAYIDA HESAP MERCEK ALTINDA

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan çok sayıda hesabın inceleme altına alındığını açıkladı. Bakan Tunç, bu hesapların büyük bölümünün yurt dışından yönetildiğini belirtti.

    Bakan Tunç, şu ana kadar Türkiye genelindeki operasyonlarda 1 kişinin tutuklandığı bilgisini verirken, 2 kişiyi arama çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum