• Reklam

Travel Turkey'de Çeşme farkı

Bu yıl 15’inci kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak Alaçatı sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standa taşıyan Çeşme Belediyesi, ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile ilk günden yoğun ilgi gördü.

Travel Turkey'de Çeşme farkı
03 Aralık 2021 - 18:20
Çeşme Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve bu yıl 2-4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilerek 15’inci kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katıldı. 58 ülkeden binlerde katılımcıyı ağırlayan fuarda bu yıl da açtığı özgün standıyla fark yaratan Çeşme standını ilk günden yüzlerce kişi ziyaret etti. Travel Turkey’de yoğun ilgi ilgi çeken Çeşme standına gelen konukları, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra, Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri karşıladı. Alaçatı sokaklarına renk katan begonviller, Çeşme standını da renklendirirken, Çeşme limonu fidanları da stantta yer aldı.



Çeşme’nin zenginlikleri tanıtıldı

Çeşme’nin ünlü Çeşme limonu, Çeşme mandalinası, karakılçık buğdayı ve karakılçıktan üretilen ekmeği, dünyaca ünlü Çeşme anasonu, coğrafi işaret alan Çeşme kavunu, beyaz soğanı, sakız enginarı, zeytinyağı ve sakızı da stantta sergilendi. Standa gelen ziyaretçilere, Çeşme’nin tarihi ve doğal güzellikleri, ince kumu ve berrak denizi, mavi bayraklı plajları, gastronomisi, dünyaca ünlü sörf ve kitesurf merkezleri de tanıtılarak, huzurlu, güvenli, sağlıklı tatil için turizm cenneti Çeşme’ye davet ediliyor.

“Çeşme’de sezonu 12 aya çıkaracağız”

Çeşme’nin Travel Turkey Fuarı’nda en iyi şekilde temsil edildiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Yüzyıl evvel vizyonunu turizm olarak koymuş Çeşme, bugün Türkiye'deki en büyük sektör fuarı olan Travel Turkey'de, en iyi şekilde temsil ediliyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği'miz, (ÇEŞTOB), Alaçatı Turizm Derneği'miz ile beraber tüm sektör temsilcileri ile burdayız. Çeşme Belediyesi olarak, turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm yatırımcılarımızın arkasında olmaya, dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edeceğiz.  Çeşme’de turizm sezonunu 12 aya çıkaracağız” dedi.
Türkiye'nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarına katkı sağlama hedefiyle, dünyanın farklı coğrafyalarını ve kültürlerini buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı, 4 Aralık Cumartesi akşamı sona erecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum