Tramvay duraklarında tuvalet eziyeti

    İzmir'de tramvay çalışanlarının duraklarda doğal ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tuvalet ve lavabo olmadığı için bir kısmının altlarına bez bağladığı iddia edildi. Bu konu CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş tarafından "Açıklama bekliyoruz" diye gündeme getirildi.

    Tramvay duraklarında tuvalet eziyeti
    15 Kasım 2020 - 13:37 - Güncelleme: 17 Kasım 2020 - 00:27



    Tramvay duraklarında çalışan 150'ye yakın güvenlik görevlisinin, istasyonlarda tuvalet ve lavabo olmadığı için doğal ihtiyaçlarını karşılayamadığı belirtildi. Çalışanlar dilekçeyle başvurduklarını ancak çözüm bulunmadığını iddia etti.
    Yolcuları son istasyona bıraktıktan kısa süre sonra yeniden hareket eden 120 makinistin de tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için zor durumda kaldıkları öğrenildi. Bir güvenlik görevlisi, "İstasyonlarda sıcaktan ya da soğuktan koruyacak bir önlem yok. Gece geç saatlerde soğuk havalarda cam bir bölme içinde de görevimizi hiç bir şekilde aksatmadan yapabileceğimizi düşünüyorum. Bunun yanı sıra en büyük sorunumuz seyyar da olsa bir tuvalet. İstasyonlarda bizler, son istasyonlarda da makinist arkadaşlar bu sorunu ciddi şekilde yaşıyor" dedi.

    'Yaşar Usta' adlı bir twitter platformunda İzgazete'de yer alan konuyu şu sözlerle gündeme getirdi:

    İzmir tramvay güvenlik emekçileri, 'tuvalet ihtiyaçlarını bez bağlayarak gideriyorlar' | İzmir'de tramvayda çalışan ismini vermek istemeyen kadın güvenlik işçileri, tuvalet ihtiyacını giderecek bir imkan olmadığı için bez bağlayarak çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.

    Kadın güvenlik işçileri, tramvay çevresinde tuvalet ihtiyaçlarını gideremediklerini, mesaiden tüm gün içinde ayrılmalarının yasak olduğunu bu yüzden de tuvalet ihtiyaçları için bez kullanmak zorunda kaldıklarını bildirirken Metro Genel Müdürlüğü’ne durumu ilettiklerini söyledi.

    Güvenlik işçileri, hiç bir yetkilinin şikayetlere kulak asmadığını söyledi. DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız ise, iddiaları doğruladı. Yıldız, Metro Genel Müdürü ve yarrımcısının sendika ile görüşmek istemediğini aktardı.

    Bu tweet, CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş tarafından sosyal medyada "Açıklama bekliyoruz" diye kullanıldı. Ayrıca daha önce güvenlikçi olarak çalışıp, bu yüzden ayrıldığını söyleyen bir kullanıcı da, paylaşımın altına şunları yazdı:

    Ben burada çalışmayı tuvalet ve yemek sorunu nedeniyle bıraktım.Oradaki arkadaşların çalışma şartları çok kötü.Yakınında hiç tuvalet olmayan duraklar var.Mesela alsancak tarafında havagazı ve alsancak stadı durağı.Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda,yazın sıcakta korunabilecek hiçbir alanları da yok.S
    endikaya yeni geçtiler maaş şartları biraz düzeldi. Fakat sırf bu yüzden kameradan ve telsizden sürekli taciz altındalar. (izlenip uyarılıyorlar). Resmen tutanak manyağı oldu çocuklar. Resmen belediyenin sürgün yeri gibi oldu tramvay emekçisi arkadaşlar


    YORUMLAR

    • 0 Yorum