Torbalı'da Yörükleri buluşturan şenlik

    İZMİR'in Torbalı ilçesinde, verilen iki yıllık aranın ardından düzenlenen 7'inci Geleneksel Yörük ve Türkmen Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.Torbalı'nın kırsal Ahmetli Mahallesi'nde, verilen iki yıllık aranın ardından 7'inci  Geleneksel Yörük ve Türkmen Şenliği düzenlendi.

    Torbalı'da Yörükleri buluşturan şenlik
    09 Mayıs 2022 - 20:05 - Güncelleme: 09 Mayıs 2022 - 20:05

    Torbalı Belediyesi ve Ahmetli Köyü Yörük Kültürü Geliştirme ve Yaşatma Derneği iş birliğiyle düzenlenen şenlik, Ahmetli Mahallesi'nden etkinlik alanına kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı. Çeşitli ekinliklerin yer aldığı şenliğe katılanlara yöresel lezzet olan keşkek ikram edildi. Türk Halk Müziği'nin önemli seslerinden Sümer Ezgü ve Bahar Şahin de şenlik kapsamında sahne aldı. Binlerce vatandaşın katıldığı renkli görüntülere sahne olan şenliğe çevre illerdeki Yörük ve Türkmen dernekleri de yoğun ilgi gösterdi.

    BAŞKAN TEKİN ZEYBEK OYNADI

    Yörük Şenliği'ne katılan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, 8 Mayıs'ın Anneler Günü olması nedeniyle kadınlara çiçek takdim etti. Şenlik alanında vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Tekin, sahnede zeybek oynayarak büyük alkış aldı. Sümer Ezgü ile karşılıklı diz vuran Belediye Başkanı Tekin, yaptığı açıklamada "Torbalı'da artık bir gelenek olan Yörük şenliğimiz büyük bir coşku ile sona erdi" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum