'Toprak Dede', doğduğu topraklarda anıldı

    TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ölümünün ikinci yılında anıldı. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Karaca'nın hayatını konu alan belgesel gösterimi yapıldı.

    'Toprak Dede', doğduğu topraklarda anıldı
    21 Ocak 2022 - 00:34 - Güncelleme: 21 Ocak 2022 - 00:34

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1922 yılında doğan ve 'Toprak Dede' olarak bilinen TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ölümünün ikinci yılında memleketinde anıldı. TEMA Vakfı Bandırma Şubesi tarafından, Santral Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, Karaca'nın Türkiye'ye kattığı değer ve erozyon konusunda yaptığı çalışmalar anlatıldı. 'Yavru TEMA' öğrencilerinin de katıldığı anma programında, Karaca'nın hayatını konu alan belgesel gösterimi yapıldı.

    'BİZİM YOLUMUZ İÇİN IŞIK OLUYOR' 

    Törende konuşan TEMA Vakfı Bandırma Şube Sorumlusu Burak Uğur, Karaca'nın çevre ve erozyonla mücadele konusunda kendilerine ışık olduğunu belirterek, "Hayrettin Karaca bu topraklarda doğmuş, büyümüş, bu topraklarda eğitim almış. Bizim yürüdüğümüz sokaklardan yürümüş bir orman kahramanı. 'Orman Kahramanı' sıfatını da dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Birleşmiş Milletler'den almış bir isim. Dünyada sayılı isme verilen çok kıymetli bir ödülün sahibi. Bugün burada, aramızdan ayrılışının ikinci yıldönümü dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. Ancak her gün, her an, her söylediği söz, bizim yolumuz için ışık oluyor" dedi. 

    Bandırma Belediye Başkan Vekili Fatma Sibel Karabacakoğlu da, Karaca'nın "Türkiye çöl olmasın" sloganıyla toplumda büyük yankı uyandırdığını hatırlatarak, "Hiçbir çıkar gözetmeden kendini insanlığın yararına ve doğaya adamış bir insandı" diye konuştu.  

     

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum