TOGG`dan önce Türk yapımı Amperino yollarda

    İnegöl'de üretilen Amperino test için gün sayıyor. Saloni ve Erhun Metal firmaları tarafından şehir içi kısa mesafelerde kullanılmak üzere geliştirilen elektrikli otomobil Amperino’nun test sürüşleri 3 ay içerisinde başlayacak.

    TOGG`dan önce Türk yapımı Amperino yollarda
    28 Nisan 2022 - 15:26 - Güncelleme: 28 Nisan 2022 - 16:40
    Saloni ve Erhun Metal firmaları tarafından şehir içi kısa mesafelerde kullanılmak üzere geliştirilen ve geçtiğimiz aylarda kamuoyuna tanıtılan Amperino elektrikli otomobilin L7 sınıfı City Car Konseptinin ilk modelinin prototip inşası başladı.
    Saloni Mobilya CEO’su Haluk Özbek tarafından yapılan açıklamada projeye ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
    “Elektrikli otomobil markamız Amperino bünyesindeki L7 sınıfı City Car Conseptiyle ilk modelimizin prototip inşasına başladık. Şirketimiz Erhun Metal bünyesindeki 30 kişilik mühendis ekibimiz canla başla çalışıyor. Teknik deneme sürüşlerine 3 ay içerisinde başlıyoruz.”

    AMPERİNO ELEKTRİKLİ OTOMOBİL NEDİR?
    Saloni ve Erhun Metal bilgi ve tecrübelerini bir arada toplayıp Amperino ismindeki elektrikli aracın marka tescilini aldı.  İki ayrı firmanın 10 yılı aşkın süredir altyapısına 25 milyon liranın üzerinde yatırım yaparak ortaya çıkardıkları ortak girişim, 80 kişilik personeliyle şehir içi kısa mesafe kullanımları için elektrikli araç üretimi yapacak.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum