• Reklam

TOBB yönetimine iki İzmirli girdi

İş dünyasının en büyük çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iki gün süren genel kurulunda İzmir İş Dünyası’ndan iki başkana önemli görev verildi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, yeni yönetimde yer aldı.

TOBB yönetimine iki İzmirli girdi
31 Mayıs 2023 - 17:51
Türk iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yeni yönetim kurulunda İzmir’i iki başkan temsil edecek.
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, bugün tamamlanan 79. Genel Kurul’da TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Geçtiğimiz dönem İzmir’i temsilen TOBB yönetiminde yer alan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, yeni dönemde kendi isteğiyle görev almadı. 
İzmir, Birlik seçimlerinde aynı zamanda tarihi bir ilke de imza attı. Işınsu Kestelli, 79 yıllık tarihinde TOBB Yönetim Kurulu’na giren ilk kadın temsilci oldu. İzmirli başkanlar, seçimlerin ardından TOBB seçimlerini ve yeni dönemi şöyle değerlendirdi:

İZTO Başkanı Mahmut Özgener: 
“Dünya ve Türkiye ekonomisinde çok fırtınalı bir dönemde İzmir’i temsilen bulunduğum TOBB’da, iş hayatının güçlü kalması için gereken tüm sorumlulukları almaya gayret ettik. Bu dönem kendi isteğimle görev almadım. Yeni dönemde kentimizi temsilen TOBB Yönetim Kurulu’na giren Sayın Kestelli ve Sayın Yorgancılar’ın da aynı anlayışla İzmir ve Türkiye için elden gelen her şeyi yapacağına inancım tam. Kentimizin TOBB’daki temsilinin artması benim için ayrıca bir gurur vesilesi. Dostlarıma başarılar diliyorum.”

İTB Başkanı Işınsu Kestelli: 
“Türk iş dünyasının çatı örgütü olan TOBB’da İzmir’i temsil etme fırsatı bulduğum için çok memnunum. Öncelikli gündemim, Türkiye’de tarım ve hayvancılığın tüm bileşenleriyle stratejik sektör olarak önünün açılmasına gayret etmek olacak. Bu tasarrufu için TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na müteşekkirim. İzmir’de örnek bir dayanışmayla çalıştığımız dostlarım Mahmut Özgener ve Ender Yorgancılar’a da verdikleri  destek için çok teşekkür ediyorum.”

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: 
“TOBB, Türk iş dünyası için çok önemli bir kurum. Bir dönem aradan sonra yeniden ve daha güçlü bir temsille çatı kuruluşumuzun yönetiminde yer almak gurur verici. Ülkemizin sanayiden tarıma, ticaretten turizme her alanda dengeli bir büyümeye ve üretim kaslarını güçlendirmeye ihtiyacı var. Bu amaca hizmet için İzmirli tüm STK’larla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Mahmut Başkan’a yaptığı hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Şimdi biz Işınsu Başkan’la birlikte ülkemiz ve İzmirimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Kentimize ve Türkiye’ye hayırlı olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum