• Reklam

Tiyatrocular çocukları sanatla tedavi ediyor

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından depremzede çocuklar için 25 kişilik bir grupla yola çıkan Ege Tiyatrolar Birliği, çocuklar için kukla gösterileri yapıp, oyun sahneliyor.

Tiyatrocular çocukları sanatla tedavi ediyor
27 Şubat 2023 - 14:45 - Güncelleme: 27 Şubat 2023 - 14:46

Ege Tiyatrolar Birliği, depremzede çocukları gülümsetmek için yola çıktı. Bünyesinde 67 tane tiyatroyu barındıran birlik üyesi 25 kişilik grup, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman gibi depremin yıkıcı etkisini yaşamış illerde çocuklarla bir araya geliyor. Ege Tiyatrolar Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Demir, depremin yaşandığı günden bu yana bir kampanya oluşturarak çocuklar için oyuncaklar topladıklarını belirterek çadır kentler kurulduktan sonra bölgeye ulaştıklarını kaydetti. Bir iyilik hareketi olarak kurulduklarının altını çizen Demir, "Bugün depremzede çocuklar için buradayız ama daha önce Soma'da maden faciasında ölen çocuklar için de sahadaydık. Oyunlar oynayıp geliriyle afeti yaşayan çocuklara el uzattık. Nerede bir iyilik hareketi varsa birliğimiz, sanatıyla orada olmaya çalışıyor. Bu deprem de bizi derinden yaraladı. Bölgede birçok sanattaşımız var. Çocuklara olan hassasiyetimiz nedeniyle ilk olarak onlar için birşeyler yapmak istedik" dedi.



'ONLARIN RUHLARINI DA ONARMAK İSTİYORUZ'

Tiyatro, animasyon, kukla gösterileri, yüz boyama ve palyaço etkinliklerinde görev almak için yaklaşık 25 kişilik ekiple yola çıktıklarını anlatan Demir, "Depremi yaşayan çocukları onaralım istedik. Onların ruhlarını da onarmak istiyoruz. Psikolog ve pedagog da yanımızda. Onlara nasıl doğru davranabiliriz, nasıl hata yapmadan kırmayız diye donanımlı geldik. Doktor ve eğitmen de bize destek veriyor" diye konuştu. Çanakkale, Uşak, Afyon, Denizli, Balıkesir ve İzmir'den toplanan oyuncakları alıp, Hatay'dan 4 günlük bir tura başladıklarını dile getiren Demir, şunları söyledi: "Malatya, Gaziantep, Adıyaman'a da gideceğiz. Oyuncakların bir kısmı elendi. Ailelerin hassasiyetini göz önüne alarak yıpranmış ve kullanılmış olanları ayırdık. Ama onlar da değerlendirilecek. Onları da köy okullarına tiyatro götürüp oradaki çocuklara da dağıtacağız." (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum