• Reklam

Tiyatro sanatçısı ve ablası koronadan öldü

5 Aralık günü Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Devlet Tiyatroları sanatçısı Ali Cem Köroğlu’nun ablası tiyatro oyunları çevirmeni Ayşe Köroğlu hayata gözlerini yumdu.

Tiyatro sanatçısı ve ablası koronadan öldü
02 Ocak 2021 - 23:23

Ali Cem Köroğlu ile birlikte Covid-19’a yakalanan Ayşe Köroğlu’nun kardeşinden 26 gün sonra gelen vefatı tiyatro camiasında üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

İzmir Devlet Tiyatroları’nda 24 Kasım’da prömiyeri yapılan “Karıncalar/Bir Savaş Vardı” oyununun kostüm ve dekor tasarımını yapan 62 yaşındaki Ali Cem Köroğlu’nun, oyunun sahnelenmesinin ardından Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesi, Devlet Tiyatroları’nın salgına rağmen ısrarla oyun ve provalara devam ettiği ve çalışanları için salgınla ilgili gerekli tedbirleri almadığı iddialarını gündeme getirmişti. Tiyatro insanları ve örgütleri, Köroğlu’nun ölümünde Devlet Tiyatroları’nın ihmali olduğunu belirterek sorumlulular hakkında soruşturma açılmasını talep etmişlerdi.



Ayşe Köroğlu’nun vefatının ardından tiyatro camiası bir kez daha yasa boğuldu. Tiyatrocular yaptıkları paylaşımlarda üzüntü ve tepkilerini dile getirdiler. İşte onlardan bazıları:

5 Aralık 2020 de büyük ihmaller zinciri ve yönetim hataları sonucu Ali Cem Köroğlu'nu kaybettik. Hemen ardından ablası Ayşe Köroğlu da yoğun bakıma kaldırıldı. 

Henüz hastaneye gitmeden kardeşinin ölümünün hesabını soracağını kendi facebook sayfasında lafı dolandırmadan net bir biçimde yazdı. Acısı büyüktü, elbette haklıydı öfkeliydi.


Ayşe Köroğlu'nun sağlığı  kendi çabası ve doktorların da büyük ilgi ve özenli müdahalleri ile iyiye gidiyordu. Ancak Ali Cem Köroğlu’nda olduğu gibi pıhtı atması sonucu Ayşe Köroğlu’nu da 1 Ocak 2021 de kaybettik.
Ne Ali Cem Köroğlu , ne de Ayşe Köroğlu yaşama tutunmayı bırakmadılar. Öfkeliydiler. İyileşip hesap sormak istiyorlardı.  
Bize düşen şimdi sorulacak soruları açık ve net sormaktır. Lafı dolandırmadan. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum