• Reklam

Tıp çığır açtı! Bacak kemiğinden çene yapıldı, kansere veda etti

Hatay'da iki ay once, kanserli tumorun agız icini kaplaması nedeniyle cene kemigi cıkarılan 45 yasındaki Aytac Akguner, bacagından alınan kemikle yeni ceneye kavustu.

Tıp çığır açtı! Bacak kemiğinden çene yapıldı, kansere veda etti
10 Mart 2021 - 16:44 - Güncelleme: 10 Mart 2021 - 16:51

Cene kemiginde gelisen tumorun, agız icini kaplaması ve yemek yemesini engellemesi nedeniyle bircok merkeze basvuran Aytac Akguner, Iskenderun Gelisim Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Ucak ve ekibi tarafından gerceklestirilen 11 saatlik operasyonun ardından, hem yeni ceneye kavustu, hem de kanserden kurtuldu.

"Hastamız kanserden tamamen kurtuldu"

Nadir go¨ru¨len kanser tiplerinden olan c¸ene kanseri operasyonu hakkında bilgiler veren Op. Dr. Murat Uc¸ak, "Hastamız, bircok merkezden sonra, bize basvurdu. Kendisi bu surec¸te hastalıgını ihmal ettiginden, cene kemigindeki tumor daha da yayılarak, sah damarına kadar ilerlemisti. Hastamızın hayati tehlikesi oldugundan, acilen ameliyat edilmesi gerekiyordu. Ekibimizle, ameliyatı planladık ve cene kemigˆindeki tumoru tamamen temizledik ve bacagından aldıgımız kemikle, hastamızın cenesini onardık. Iki aylık zorlu bir surec¸ sonunda hastamız iyilesti ve tumorden tamamen kurtuldu. Aytac¸ Bey, artık rahatlıkla yemegini yiyebiliyor. Bu surecte emegi gecen tum saglık calısanlarımıza tesekkur ediyorum" acıklamasında bulundu.

"Ameliyattan sonra cifte mutluluk yasadık"

Baba Kasım Akguner ise evladının saglıgına kavusmasını saglayan Op. Dr. Murat Ucak'a tesekkur ederek, "Oglum, issizlikten bunalıma girdi, rahatsızlandı. Is bulamadıgından sıkıntılı bir surec yasadık. Cene bolgesinde rahatsızlıgı basladı ve muayene sonrasında biyopsi yapıldı. Biyopsi sonucunda kanser oldugunu ogrendigimizde, memur olarak atandıgını da ogrendik. Bir taraftan sevinc, diger taraftan uzuntu yasadık. Oglum 11 saatlik ameliyata alındı ve bir sure sonra eski saglıgına kavustu. Ameliyat surecinden bu gu¨ne kadar destegˆi ve ilgisi u¨zerimizde olan Op. Dr. Murat Uc¸ak ve sagˆlık ekibine c¸ok tesekkur ediyorum. Oglum; hem memur oldu, hem saglıgına kavustu" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum