TikTok'a ceza! Çocuklarının bilgileri kopyalandı

    Gizlilik sorunlarıyla gündeme gelen Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'ta çocukların kişisel bilgilerinin görüntülendiği belirlendi.

    TikTok'a ceza! Çocuklarının bilgileri kopyalandı
    01 Mart 2023 - 11:14
    Son yılların popüler uygulaması olan TikTok'un dünya genelinde kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Çin merkezli uygulama, Türkiye'de de yaygın olarak kullanılıyor.
    Her geçen gün bilinirliği artan şirket, bu nedenle son zamanlarda daha fazla inceleme altına alınarak paylaşılan videolardaki gizlilik ihlaline dikkat ediliyor.

    TikTok mercek altında
    Sık sık sosyal medyada gündem olan TikTok videolarında, müstehcen görüntüler tepki çekiyor. Aynı zamanda çocukların bilgilerinin görüntülendiği tespit edildi. Bunun üzerine sosyal medya platformu için bir kez daha harekete geçildi.

    1 milyon 750 bin lira para cezası
    Uygulamaya ilişkin Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından, çocukların kişisel bilgilerinin görüntülenmesi ve izinsiz veri toplandığı gerekçesiyle 1 milyon 750 bin lira para cezası verildi.

    Kullanıcı sayısı yüksek ama güvensiz
    Öte yandan daha önce yapılan bir araştırmada en popüler uygulama yüzde 29’luk oranla Instagram olurken, TikTok ve YouTube'un ise yüzde 28’lik kullanım oranına sahip olduğu belirlenmişti.
    Oranlar yüksek olmasına rağmen gençlerin sadece üçte birinden azının TikTok’un haber içeriğine güvendiği tespit edilmişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum