The Bodrum Cup bu sene 'Maviye Güç Katıyoruz' sloganıyla başlıyor

    AKDENİZ'in en büyük yelken festivallerinden biri olan American Hospital The Bodrum Cup, 'Maviye Güç Katıyoruz' mottosuyla 15 Ekim'de başlayacak. Festivalin tanıtımında konuşan The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras  "Başta Bodrum olmak üzere nice yerleşim bölgesinin yaşam kaynağı olan, festivalimizin varoluş nedeni Akdeniz'in sunduğu kıymetlerin detaylıca ve daha geniş kitlelerce fark edilmesini arzuluyoruz" dedi.

    The Bodrum Cup bu sene 'Maviye Güç Katıyoruz' sloganıyla başlıyor
    10 Ekim 2022 - 17:20 - Güncelleme: 10 Ekim 2022 - 17:21

    Akdeniz'in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup, American Hospital  bu yıl 34'üncü kez Bodrum'da denizcilik ve yelken tutkunlarını biraya getirecek. 15 - 22 Ekim tarihleri arasında her yıl olduğu gibi yarışlar, etkinlikler ve konserlerle geçecek olan festival kapsamında bu yılın mottosu Bodrum ve kıyısına kucak açan daha nice yerleşim yerine can veren Akdeniz'in mavisine olan minnet ve sevgiyle 'Maviye Güç Katıyoruz' olarak belirlendi. Su sporlarından turizme, deniz ticaretinden balıkçılığa her yönüyle mavi ekonominin önemine işaret edilecek olan etkinliklerle sürdürülebilirliğin odağa alınacağı ve gelecek nesilleri kapsayan değerli paylaşımlarda bulunulacağı belirtildi. Dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum'u keşfetmek ve festival kapsamında yarışlara katılım göstermek üzere bir araya getiren American Hospital The Bodrum Cup'a 150'den fazla tekne, 1500'den fazla denizci ve 10 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor.

    Yarışlar öncesinde komite tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum'daki kurum ve kuruluşların temsilcileri, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ve sponsorlar katıldı.

    'BODRUM KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN ZENGİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR'

    Yarışların Bodrum'un keşfi açısından önemli olduğunu hatırlatan The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, "Tarihi, kültürü, iklimi ve bugün dünya çapında turistik açıdan sahip olduğu imajıyla Bodrum, keşfedilmeyi bekleyen daha nice zenginliklere ev sahipliği yapıyor. American Hospital The Bodrum Cup da 34 yıldır bu zenginliklerin ve daha fazlasının keşfi için binleri Bodrum'da bir araya getiriyor. Tüm bu değerlerin keşfedildiği festival süresinde yeni değerler de organizasyon komitemiz, Bodrum'un resmi kurumları, sponsorlarımız, denizcilik ve yelkenseverlerin tutkusuyla yaratılıyor. The Bodrum Cup, başladığı günden bu yana bir bütün olarak yalnızca yarış ve aktivite odağında kalmayıp bu heyecan verici süreci aynı zamanda toplumsal faydaya dönüştürmek üzere devam etti" dedi.

    Uysal şöyle devam etti:

    "Sosyal sorumluluk bilinciyle güçlenen etkinliğimizin 33'üncü yılında Bodrum bölgesinde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen yangınlara işaret ederek, yangınlarla mücadeleye ortak olan kahramanlarımız için saygı duruşunda bulunmuştuk. Bu sene ise Bodrum'un kalbinin bir yarısı olan Akdeniz'e, bu eşsiz maviye güç katmak üzere mavi ekonomiyi odağımıza alıyoruz. Bu doğrultuda, 'Maviye Güç Katıyoruz' sloganımız kapsamında Akdeniz'in bize bahşettiği zenginliklerin önemine, sürdürülebilirliğine ve geleceğine dair paylaşımlarda bulunacağız. İlk defa bu sene 15 - 22 Ekim tarihleri arasında Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulacak olan The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı ile de festivalimizi zenginleştirerek, misafirlerimizin ve katılımcılarımızın şampiyonanın tarihine ve Bodrum'a daha yakından temas edebilmesini sağlayacağız."

    'MAVİYE GÜÇ KATIYORUZ MOTTOSUNU PARLATIYORUZ'

    Festivalin mottosunun önemine değinen The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise "Bu sene bizi birleştiren; hayatımıza, turizmimize, ekonomimize nice katkılarıyla Akdeniz'e bir saygı duruşu niteliğinde 'Maviye Güç Katıyoruz' mottosunu parlatıyoruz. Başta Bodrum olmak üzere nice yerleşim bölgesinin yaşam kaynağı olan, festivalimizin varoluş nedeni Akdeniz'in sunduğu kıymetlerin detaylıca ve daha geniş kitlelerce fark edilmesini arzuluyoruz. Bugün ülke ekonomimizde ticaretten balıkçılığa, su sporlarından taşımacılığa birçok yönden katkıları olan Akdeniz'i güçlendirmemiz gerektiğine inanıyor; sürdürülebilirlik ilkelerini her alanda aktif hale getirmediğimiz takdirde bu gücü ona sunamayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

    'BODRUM CUP SEVGİYİ, BARIŞI PEKİŞTİRMEDE YARDIMCI OLDU'

    Bodrum Cup'un tarihsel önemine ve kattıklarına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Hepimizin aynı fikirde olduğunu düşündüğüm maviye olan tutkumuz, bağlılığımız; 1989 yılından beri her yıl ekim ayında gerçekleştirdiğimiz yarışlarımızla daha da anlam kazanıyor. The Bodrum Cup, yıllardır bizlere dostluğu, sevgiyi, barışı pekiştirmede yardımcı oldu ve olmaya devam ediyor. Bizler de böyle büyük organizasyonlarımızla iyi yönetişim anlayışının olumlu sonuçlarını gün geçtikçe daha da iyi gözlemliyoruz. Her yıl ekim ayında The Bodrum Cup'la birlikte denizlere, denizciliğe, kültürel tarihimize ve Bodrumumuza hak ettiği değeri göstererek, Bodrum'a olan tutkumuzu aidiyetle birleştirerek, koruyup kollayıp gelecek nesillere aktararak yolumuza devam ediyoruz. Bu sene 'Maviye Güç Katıyoruz' mottosuyla, Ege ve Akdeniz'in birleştiği bu muhteşem coğrafyamızda tirhandillerimiz, guletlerimiz yarışacaklar. Bu mottoyla yola çıktık, çünkü deniz yoluyla geçimini sağlayanların geçim kaynaklarının gelişmesi ve korunmasını desteklerken, aynı zamanda kıyı alanlarının çevresel sürdürülebilirliğini de sağlamamız önem arz ediyor" diye konuştu.

    İki ilçenin kardeşliğine vurgu yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise  "Bu önemli organizasyonun içinde bulunmaktan tamamlayıcısı ve paydaşı olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Çökertme misafirlerimizi bekliyor. Festival coşkusunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.

    '34 YIL BOYUNCA YAPILANLAR ARŞİV OLMALI'

    Daha önce yapılan yarışların kitap haline getirilip, arşivlerde olmasını gerektiğini söyleyen Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, "American Hospital The Bodrum Cup, esasen bir yarışın üstünde, Bodrum'un en büyük simgelerinden ve hiçbir zaman hedefimiz olmadı, her zaman güzelliklere ulaşmak için bir araç oldu. Her yıl yapılanlar hakkında bir kitabı yazılacak kadar büyük bir organizasyon. Hatta 34 yıl boyunca yapılanlar bir arşiv olmalı ve kütüphanelerimize bu tarihin ayak izlerini koymalıyız. Bu yıl denizi güçlendirme mottosuyla yola çıktık ve bunu da öncelikle çocuklarımıza denizi sevdirerek yapacağız. Kullanmadığınız bir şeyi koruyamazsınız. Bize emanet olan denizleri ve doğayı korumalı, değerini çocuklarımıza anlatmalıyız. Hayatın en büyük kaynağının denizler ve okyanuslar olduğunu unutmamalıyız. The Bodrum Cup, denizleri temiz tuttuğumuz sürece görevini yerine getiriyor. Konuşmanın başında da söylediğim gibi bu organizasyon bazı değerlere odaklanmak için muhteşem bir araç. Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarını korumak için çıktığımız yolda bu yıl denizlerimizi koruyacağız" diye konuştu.  
    Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise "Bodrum'un ve bölgenin önemli değerlerinden biri haline gelen American Hospital The Bodrum Cup'ta yer almak bizim için büyük mutluluk ve keyif. Milas'ın tamamlayıcı bir ortak olarak görüldüğü, adeta bir yol arkadaşı olduğu bu organizasyonda Çökertme etabının yer alması bizi ayrıca mutlu ediyor. Tüm gücümüz ve enerjimizle The Bodrum Cup'ın yanındayız" diye ifade etti. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum