• Reklam

Terör saldırılarında gazi olanlara devlet övünç madalyaları verildi

DENİZLİ'de Valilik tarafından düzenlenen törende, görev yaptıkları bölgelerde terör saldırılarında yaralanarak gazi olan 4 kişiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları verildi. 

Terör saldırılarında gazi olanlara devlet övünç madalyaları verildi
17 Mart 2022 - 11:10 - Güncelleme: 17 Mart 2022 - 11:11

Valilik konferans salonunda düzenlenen törene Vali Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Süleyman Erdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Levent Güldoğuş, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Işık, ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan gaziler ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Ali Fuat Atik, Sayın Cumhurbaşkanımızın tevcih ettiği Devlet Övünç Madalyalarını gazilerimize iletmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Biz büyük Türk milleti olarak yaşadığımız coğrafya nedeniyle türlü türlü tehditler altında yaşamaya alıştık. Bu topraklarda yaşamanın bedelini ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. Biz Avrupa'da herhangi bir ülkede değiliz. Biz tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir coğrafyayı kendimize vatan edindik. Sizler gibi kahraman büyük Türk milletinin evlatları olduğu müddetçe bu topraklar kıyamete kadar Türk milletine yaşam alanı olarak var olmaya devam edecektir. Bir insan düşünün ki vücudunun en önemli yerini kaybetmiş ama yürekten gelen samimi bir duygu ile 'vatana canım feda olsun' diyebiliyor. Tabi bizim milletimizin en önemli özelliği bu. Onun için biz bu topraklarda sonsuza kadar kalma iddiasındayız. Evet bizim bir iddiamız var, bizim büyük bir davamız var. Bu davamız için de yeri geldiği zaman en kıymetli olan gözümüzü, kolumuzu, bacağımızı, canımızı seve seve feda edeceğiz. Sizler benim nazarımda devlete, vatana olan borcunuzu fazlasıyla ödediniz. Sizinle gurur duyuyorum, iyi ki varsınız" dedi. 

Konuşmanın ardından, 2015'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gazi olan Burak Özlü'ye, 2016'da Van'ın Çaldıran ilçesinde gazi olan Gökhan Yılmaz'a, 2016'da Suriye El-Bab bölgesinde gazi olan Hüseyin Serinkan'a, 2017'de Suriye El-Bab bölgesinden gazi olan Samet Gülüstan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi. Vali Atik ve diğer protokol üyeleri törenin ardından gazi aileleri ve yakınları ile bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum