Tavuklar, koyunlar, ekinler... Hepsi yandı

    Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde 16 Temmuz'da başlayan ve 52 saatin sonunda kontrol altına alınan yangının ilk gününde tedbir amaçlı boşaltılan Kemel köyünde oturanlar, yaşadıklarını anlattı.

    Tavuklar, koyunlar, ekinler... Hepsi yandı
    19 Temmuz 2023 - 14:35 - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 - 14:38

    Çok güzel ve manzaralı bir köylerinin olduğunu söyleyen Necati Akın, "Perişan olduk. Her taraf yandı. Bu köy, 10 sene kendini toplayamaz. Yeşillik alan diye bir şey kalmadı. Komşularımızın 1000 dönüme yakın yanan arazisi var. 3 gündür uyku uyuyamıyorum" dedi. Nihat Yongacı ise "Yukarı Okçular köyü tarafından ateş geldi. Damım, balyalarım, dikili buğday tarlalarım yandı, hayvanları kaçırdım. Şu anda saman, yem yok. Öyle duruyoruz. Alevler sesli geldi, çok hızlı yayılıyordu. Arkadaşlar çok müdahale etti, devletimiz de müdahale etti ama ateş bu önünde durulmuyor" diye konuştu.

    1 KİŞİ TABURCU EDİLDİ, 3 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

    Yangın sırasında dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan vatandaşlardan 1'i taburcu edilirken, 2 kişinin Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum