Tarım Orman Bakanlığı, Gediz Havzası için eylem planı hazırladı

    CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 'Gediz Havzası Eylem Planı ile İlgili 2023/10 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi' bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Gediz Havzası'ndaki ekosistemin korunması amacıyla eylem planı oluşturulurken söz konusu dokümanların Tarım ve Orman Bakanlığı'nca açıklanması bekleniyor.

    Tarım Orman Bakanlığı, Gediz Havzası için eylem planı hazırladı
    04 Mayıs 2023 - 12:46 - Güncelleme: 04 Mayıs 2023 - 12:47

    'Gediz Havzası Eylem Planı' konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
    Genelgede, küresel iklim değişikliğine karşı dünyanın en hassas bölgelerinden birinde yer alan Türkiye'nin zengin su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi için kıyı suları dahil yer altı ve yer üstü sularının bütüncül ve havza esaslı yaklaşımlarla korunmasının önem arz ettiği belirtildi. Bu doğrultuda Gediz Havzası'ndaki tüm su kaynaklarının miktar ve kalite bakımından iyileştirilmesi, taşkın ve kuraklığın yıkıcı etkilerinin en aza indirilerek insan sağlığının ve ekosistemin korunması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda hazırlanan Gediz Havzası Eylem Planı'nın Bakanlığın resmi internet adresinde yayımlanacağı ifade edildi.
    Gediz Havzası Eylem Planı kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerinde düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirilmesi istendi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum