Tarihi saat kulesine 'Ramocan' yazdı! 1 yıl hapis

    Zanlı, mahkemede inşaat işiyle uğraştığını, suçu işlediği dönemde işsiz olduğu için can sıkıntısıyla saat kulesine ‘Ramocan’ yazdığını söylemişti.

    Tarihi saat kulesine 'Ramocan' yazdı! 1 yıl hapis
    02 Aralık 2020 - 19:16

    Antalya’nın tarihi simgesi saat kulesine sprey boyayla “Ramocan” yazan bir kişi, bir yıl hapis cezasına mahkum edildi.

    Kuleye 2018 yılında yazı yazan şahıs, güvenlik kameralarından tespit edilerek gözaltına alınmıştı. Şahıs hakkında, Antalya Adliyesi 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde “kamu malına zarar vermekten” kamu davası açıldı.

    ‘Can sıkıntısıyla yazdım’

    DHA’nın aktardığına göre Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şikayetçi olduğu dava iki yıl sürdü. Şahıs, mahkemede inşaat işiyle uğraştığını, suçu işlediği dönemde işsiz olduğu için can sıkıntısıyla saat kulesine ‘Ramocan’ yazdığını söyledi.

    Kararı, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar sosyal medya hesabından duyurdu. Saat kulesinin Kaleiçi girişi tarafındaki duvarında mavi boya ile yazılan yazı silindiği, ancak silik de olsa boya izinin kaldığı görüldü.

    Esnaf da şikayetçi

    Saat kulesi çevresindeki esnafın da bu durumdan şikayetçi olduğu öğrenildi. Zaman zaman gençlerin gelerek buradaki tarihi yapıların duvarlarına sprey boya ya da fırçalarla birtakım şekiller çizip, yazılar yazdığını anlatan esnaf, çok kısa süre önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bir ekibin tazyikli su ile bu boyamaları temizlediğini söyledi.

    Arkeofili’nin aktardığına göre Antalya’da tarihi Kaleiçi’nin ana giriş kapısı olarak bilinen Kale Kapısı’nda, 2. yüzyılda Bizans döneminde yapılan beşgen planlı burç üzerine 1900’lü yılların başında inşa edilen Saat Kulesi, kentin simgesini ve silüetini oluşturan en önemli eserler arasında.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum