• Reklam

Tarihi Saat Kulesi'nin muslukları çalındı

İZMİR'in simgelerinden tarihi Saat Kulesi'nin altındaki çeşmenin muslukları ve musluk kulpları hırsızlar tarafından çalındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, son 1 yılda 75 musluğun yenilendiğini en son eylül ayında 15 tane musluk takıldığı belirtildi.

Tarihi Saat Kulesi'nin muslukları çalındı
07 Kasım 2022 - 11:46 - Güncelleme: 07 Kasım 2022 - 11:49

2'nci Abdülhamid'in tahta çıkışının 25'inci yılı nedeniyle Konak Meydanı'nda yapılan 121 yıllık Saat Kulesi'nin altındaki çeşme, geçen yıllarda muslukların sökülmesiyle zarar gördü. Tarihi kulenin bakım, onarım ve temizliğini üstlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni musluklar taktı ve sık sık çalınması nedeniyle muslukları metal bir aparatla kuleye sabitledi. Ancak alınan bu önlem de hırsızları durdurmayı yetmedi. Saat Kulesi'nde bulunan 12 musluktan sadece 4'ünün çalışır durumda olduğu belirtildi. 5 musluk, kulpu çalındığı için kullanılamazken, 3 musluk ise tamamen kullanım dışı kaldı. Öte yandan, muslukların korunması için takılan aparatlara da zarar verildiği görüldü.

SU TEKNESİ ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Tarihi yapının çevresi ve muslukların su tekneleri ise vatandaşlar tarafından kirletiliyor. Her gün onlarca turistin önünde poz verip, fotoğraf çektirdiği tarihi yapının etrafına atılan kuruyemiş kabukları dikkati çekerken, çeşmelerin su teknesine ise kullanım amacı dışında karton bardak, su şişesi gibi malzemelerin atıldığı görüldü.

MUSLUK KULPLARI 48 SAATTE BİR ÇALINIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, tarihi yapıda gerçekleşen hırsızlık olayları sonrasında son 1 yılda 75 tane musluk takıldığı belirtildi. Ayrıca musluk kulplarının 48 saatte bir yenilendiği belirtilirken açıklama şu ifadelere yer verildi:

"İzmir Saat Kulesi'nde 12 tane musluk var. 3 tanesi çalınma esnasında su tesisatlarına zarar verildiği için çalışmıyor. Bölgede tadilat yapmak için Anıtlar Kurulu'ndan izin alınması gerekiyor. O yüzden 3 musluk için şu anda tamirat yapılamıyor. Geri kalan 9 musluktan 5 musluğun kulpu çalındı. Ne zaman çalındığı belli değil. 48 saatte bir kulplar yenileniyor. Çok büyük bir vandalizm var. Bu yıl 75 tane musluk takıldı. En son eylül ayında 15 tane takıldı. Muslukların çalınmasını engellemek için sabitleme aparatı takılıyor. Ancak bu sefer de musluk kulpu veya sabitleme aparatı çalınıyor. Eksik olan musluk kulpları hemen takılacak" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, ekiplerin bölgede her gün temizlik çalışması faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, vatandaşların bu konuda daha hassas olması istendi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum