• Reklam

Tarihi kilisede Temel İlk Yardım Eğitimi Semineri düzenlendi

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, 5 yıl önce Hızırşah Kültür Evi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere kapılarını açan tarihi Rum Ortodoks Kilisesi'nde, çeşitli meslek gruplarından 16 kursiyerin katılımıyla Temel İlk Yardım Eğitimi Semineri düzenlendi.

Tarihi kilisede Temel İlk Yardım Eğitimi Semineri düzenlendi
08 Aralık 2022 - 19:17 - Güncelleme: 08 Aralık 2022 - 19:18

Hızırşah Mahallesi yakınlarındaki 19'uncu yüzyıldan kalma tarihi Taksiarhon Kilisesi'nde, T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı Dalaman ATP İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve iki tam gün süren seminere, 18 yaş üstü her yaş ve meslekten 16 kursiyer katıldı.

Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Tuğçe Koparan, Paramedik Büşra Balcı ve Hemşire Nazik Yılmaz'dan oluşan üç kişilik bir ekibin görev yaptığı seminerde katılımcılara, ilk yardımın temel kuralları, teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

İlk yardımda önceliğin sırasıyla; 'koruma, bildirme ve kurtarma' olduğuna dikkat çekilen seminerde, bilinçli bir müdahale ile hayatların kurtarılabileceği vurgulandı. İki günlük eğitimin ardından, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılacak olan sınavda başarılı olanlar, 'ilk yardımcı sertifikası" almaya hak kazanacak.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum