Tarihi kilisede, mikrofonsuz türkü konseri

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde 4 yıldır Hızırşah Kültür Evi olarak hizmet veren Tarihi Rum Ortodoks Kilisesi Taksiarhon, bu kez türkü konserine ev sahipliği yaptı.

    Tarihi kilisede, mikrofonsuz türkü konseri
    21 Kasım 2021 - 20:04 - Güncelleme: 21 Kasım 2021 - 20:05
    Hızırşah Mahallesi yakınlarındaki 19'uncu yüzyıldan kalma tarihi Taksiarhon Kilisesi'ndeki, 'Atatürk'ün Sevdiği Türküler' konserini, kalabalık bir davetli topluluğu izledi. TRT Ankara Radyosu bağlama sanatçısı Arif Balaban'ın da konuk olarak katıldığı konser, yaklaşık bir saat sürdü. Datça Müzik Sevenler Derneği tarafından gerçekleştirilen konserde koro ve solo olarak 15 türküyü mikrofon ve anfi kullanmadan seslendiren bağlama sanatçıları ve koro elemanları, izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

    'YALIN BİR SESLE MÜZİK YAPIYORUZ'

    Datça Müzik Sevenler Derneği Başkanı Mümtaz Akıncı, tarihi kilisenin çok önemli akustik bir özelliğe sahip olduğunu söyledi. Akıncı, "Burada, verdiğimiz konserlerde elektro saz ve mikrofon kullanmadan, yalın bir sesle müzik yapıyoruz. Çok daha mükemmel bir ses çıkıyor. Sazın bütün sesleri ambiansa yansıyor. Çalan ve söyleyen daha büyük bir zevkle müzik yaparken, izleyenler de konserden daha çok keyif alıyor" dedi.

    Koronun seslendirdiği, 'Çalın davulları çaydan aşağıya' Rumeli türküsü ile başlayan konser, 'İzmir'in Kavakları' ve  'Hoş gelişler ola' türkülerinin ardından, 'İzmir Marşı' ile sona erdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum